Makershuis

Terrein

Terrein

Een oase in de hectiek van ontwikkeling! Het Makershuis van RAUM is ontworpen door het ontwerpcollectief Woonpioniers, één van de voorlopers in de Nederlandse tiny house beweging. Het huis is volledig mobiel en modulair: het kan verplaatst, volledig uit elkaar, weer in elkaar gezet worden én er kan nog meer aangebouwd worden. Daarnaast is er gebruik gemaakt van veel duurzame materialen (waaronder massief +10 cm dik hout voor de gevel) en installatietechnieken. En niet te vergeten: de daktuin biedt door een inventief regen-opvangsysteem extra isolatie en daarnaast groenten, fruit en kruiden.

In het Makershuis werken de makers aan hun werken. Koken kunnen ze in de keuken. En slapen? Dat kan dan weer in de slaapkamers, op het dak.

Op het terrein is niet alleen het Makershuis te vinden: er staat ook een ruime loods. Dit is de werkplek van het Utrechtse ontwerpcollectief Goede Vrijdag. Bij RAUM ondersteunen ze de makers bij de realisatie van de installaties. Zelf maakt Goede Vrijdag interieurs en decors voor o.a. het Utrechtse Kapitaal, clubnachten in poppodium EKKO en installaties op festivals (o.a. Lowlands).

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search