Wie zijn wij?

Team RAUM

Dit zijn wij! Team RAUM bestaat uit creatieve zelfstandigen met ieder een eigen specialiteit. Bij RAUM hechten we waarde aan professionele en persoonlijke talenten die net dat ‘extraatje’ bieden aan het team. Ook streven we naar een inclusief en divers team: samen bouwen wij aan de stad van de toekomst.

portret

Donica Buisman
Oprichter en algemeen directeur

Donica heeft in 2012 het bureau State of Flux opgezet om vanuit allerlei sectoren en disciplines te werken aan de publieke ruimten van onze steden. (Creative) Placemaking is de methode die ze gebruikt om bottom-up en topdown bij elkaar te brengen. Ze was eerder onder meer projectleider voor een aantal Culturele Zondagen en zakelijk directeur van de Tolhuistuin in Amsterdam. Donica is een vernieuwer pur sang en houdt ervan om inspiratie te geven en te krijgen. “Ik word altijd zo geïnspireerd van de diversiteit aan mensen, ideeën en plekken in de stad. Bij RAUM proberen we dat in het klein te evenaren.” 

Iris Loos 
Hoofd Marketing & Communicatie

Ze begeeft zich het liefst in de wereld van kunst en cultuur en was voorheen o.a. communicatiemanager bij de Stichting NDSM-werf en de Rietveld Academie. Naast haar werk voor RAUM zet ze zich graag in voor mensenrechten en mensen met een vluchtelingenachtergrond in Utrecht maar ook daarbuiten. “Ik voel me als Utrechter een beetje mede-eigenaar van deze stad, waar ik inmiddels al 20 jaar woon. En dat wens ik elke inwoner van Utrecht toe. Door middel van kunst en cultuur werken we bij RAUM aan een inclusieve en open stad, met en voor iedereen. Dat is precies waarom ik me op deze plek zo thuis voel.”

Larissa Koers
Hoofd Projecten en Operationeel Manager

Na 16 jaar in Lombok en Oog in Al te hebben gewoond, verhuisde Larissa in 2018 met gezonde tegenzin naar ‘de andere kant van de brug’. Tot haar verbazing bleek Leidsche Rijn leuker dan gedacht en tijdens één van de vele ontdekkingstochten met haar dochters door de nieuwe wijk, ontdekte ze RAUM. Te gek! Een culturele plek in Leidsche Rijn met expo’s en programma!! Inmiddels is ze sinds januari 2019 betrokken bij RAUM, en combineert hier de jarenlange ervaring die zij opdeed als projectmanager in het commerciële en culture werkveld met haar liefde voor kunst en stedelijke ontwikkeling.

Dina Ziad
Programmamaker 

Naast Programmamaker en communitybuilder voor RAUM is Dina ook curator, beeldend kunstenaar en oprichter van het interdisciplinaire platform Culture Cube. Eerder werkte ze ook voor de multimedia studio Mr.Beam, en is nu werkzaam als curator bij het Into The Great Wide Open Festival en bestuurslid bij Stichting Het Blauwe Strand. Haar multiculturele achtergrond vormt het fundament en visie om de rijkdom en waarde van verschillende culturen te tonen en anderen te inspireren. Gedreven door die visie en creativiteit zet ze zich in voor een diverse culturele sector. “Ik houd van verbinden, verrassen en geïnspireerd raken. Kunst en cultuur is voor mij het communicatiemiddel dat grenzen en onderlinge verschillen overstijgt.”

Joost Ruijter
Projectleider & Producent

Joost is projectleider van ons burenprogramma en producent van evenementen als Stadscamping RAUM en de Brommerbios. Hij is van alle markten thuis; van decor tot de inrichting van het terrein, van draaiboeken tot het runnen van een camping. En als de DJ het laat afweten, weet hij nog wel iemand te regelen óf springt hij zelf even achter de draaitafels. Naast zijn werk voor RAUM is hij als producent en programmamaker werkzaam voor o.a. TivoliVredenburg, Werkspoorkathedraal en partijen in de meer zakelijke markt. “Ik houd enorm van ‘mijn’ Utrecht en wil deze stad graag nog leuker, gezelliger en een beetje liever maken voor alle inwoners. Het samenbrengen van mensen en hun ideeën: dat is waar ik energie van krijg”.  En daar is bij RAUM gelukkig veel ruimte voor.

Tom Loois
Curator / programmamaker

Tom is een curator en programmamaker bij RAUM. Het brede scala aan projecten waarbij hij betrokken is, omvat onder andere podcasts, tentoonstellingen, audiotours en sociale experimenten. De rode draad in zijn projecten is het nastreven van sociale verbondenheid, het bevragen van conventies en ontdooien van bevroren systemen. Hij wil hiermee bijdragen aan een wereld waarin er meer ruimte is voor toegankelijkheid, verwondering en verbinding.

Aimy Eyzenbach
Medewerker Marketing & Communicatie

Aimy is Marketing & Communicatiemedewerker bij RAUM en werkt hiernaast ook als Communicatiemedewerker voor State of Fashion. Van jongs af aan ontwikkelde ze een brede interesse voor verschillende disciplines in de wereld van kunst en cultuur. Ze werkt graag voor een organisatie die investeert, stimuleert en inspireert en daarmee een onmisbare bijdrage levert aan de kunst en cultuursector in Nederland. “Bij RAUM hoop ik door kunst en cultuur in te zetten, zoveel mogelijk verschillende doelgroepen te bereiken en blijvend aan ons weten te verbinden. Het mooiste vind ik als we daarmee mensen kunnen doen verwonderen, zij het gesprek met elkaar aangaan en  te inspireren tot een andere kijk op de huidige wereld”.

Quentin Davelaar
Facilitair manager

Voor het onderhoud en beheer van het snel ontwikkelende RAUM-terrein kun je altijd bij Quentin terecht. Op het terrein voelt hij zich als een vis in het water, mede omdat er altijd wat te doen en te leren is. Na 15 jaar in de mediawereld te hebben gewerkt is nu de kunst- en cultuursector voor Quentin echt iets nieuws. “Mijn werk in combinatie met kunst en cultuur maakt het voor mij een fijne plek om te werken en mensen te ontmoeten. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen tijdens onze evenementen en exposities op ons terrein echt zelf iets kunnen (mee)maken”.

Dave Damen
Projectleider 

Dave is een trendprofessional, innovator en business developer. Verbinder van mensen, organisaties, producten en ideeën. Hij volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke & Vorming aan de Hogeschool Utrecht en vervolgens volgde hij – nieuwsgierig als hij is – zijn eigen, unieke route, waarbij hij altijd zoekt naar de balans tussen hoofd, hart en ziel. Hij voerde innovaties door in de culturele sector en het bedrijfsleven en werd LEGO SERIOUS PLAY® facilitator en ontwikkelde een groot aantal concepten op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Dave voelt zich thuis in strategieontwikkeling, organisatieontwikkeling, innovatie- en productontwikkeling, marketing en commercie, en verandermanagement.

Portretfoto’s door Mariska Kerpel

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search