Over RAUM

Over RAUM

Aangenaam!

Wij zijn RAUM, gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Op ons plein ervaar, onderzoek en bouw je aan het stadsleven van de toekomst. Nergens anders in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekken we bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Het zijn alledaagse en minder alledaagse thema’s die in Leidsche Rijn spelen maar ook in andere steden: de toekomst van ontmoetingen, nieuwe vormen van eigenaarschap en het inzetten van data. Samen geven we vorm aan het stadsleven van de toekomst. De stad is tenslotte van iedereen.

Open calls
Minimaal één keer per jaar lanceert RAUM een Open Call voor Makers in Residence waarop je kunt reageren. Onze residenten zijn kunstenaars, ontwerpers en/of architecten die bereid zijn de ‘wicked problems’ van vandaag en morgen aan te gaan. Aansluitend op de artistieke visie van RAUM, bedenk je een project of werk, wat je in residentie bij ons uitwerkt en uitvoert.

Benieuwd naar vorige en huidige makers? Vind ze in de agenda en het archief. Op de hoogte blijven van de volgende open call? Schrijf jezelf in via de nieuwsbrief op de homepage en volg ons via social media.

Organisatie

RAUM bestaat uit een aantal teams. Nieuwsgierig wat elk team doet en wie erin zitten?
Crew RAUM
Bestuur RAUM
Curatoren RAUM

Mogelijk gemaakt door
RAUM wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Documenten
Projectplan 2018
Uittreksel KvK
Statuten
Recept voor de Toekomst

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search