Circus Family

Harmonie

Het stimuleren van sociale interacties en het maken van meer intieme plekken kan een bijdrage leveren aan een minder eenzame stad. Design in de publieke ruimte prikkelt de verbeelding en nodigt op subtiele manieren uit tot ontmoeting en verbinding. Het zorgt ervoor dat je even vertraagt. Harmonie is een uitnodiging om een onbekende ruimte te ontdekken en open te staan voor een gedeelde ervaring en verbondenheid. Circus Family vroeg zich af: kan deze installatie bijdragen aan interactie tussen mensen en zo een gevoel van sociale eenzaamheid verminderen?

De interactieve installatie bestaat uit zestien pilaren waarin licht en geluid elkaar ontmoeten. De pilaren staan op precies anderhalve meter afstand van elkaar. Het maakt niet uit van welke kant je komt aanlopen: sensoren registreren je beweging waardoor de kleuren en geluiden in de zuilen op je reageren. Zodra de sensoren je ‘zien’, begint er als het ware een orkest te spelen. Des te meer mensen zich rondom en tussen de pilaren bewegen, des te grootser de symfonie wordt. Ga een dialoog aan met Harmonie – alleen of door anderen te verzamelen – en ervaar het effect!

Harmonie leeft ook online en reageert in realtime op je input! Check circusfamily.com/harmonie.

Over Circus Family
Circus Family is een ontwerpstudio van makers die experimenteren met nieuwe toepassingen in motion design. Ze maken audiovisuele installaties die niet alleen esthetisch ogen, maar ook op intelligente manieren omgaan met beweging, informatie en gegevens.

Foto: Juri Hiensch

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search