Powerhouse: Utcast

 

Over Utcast

De guys (hij/hem) van UTCAST, een podcast over hiphop en meer in Utrecht, nemen plaats in het Makershuis. Begonnen vanuit een studentenhuis in Ondiep kwamen Lorenzo, Kasper en Co er achter dat er veel verschillende makers veel om elkaar heen bewogen. Met behulp van een podcast begonnen zij, een aantal maanden pre-corona, een talkshow waarin ze jonge honden en oude(re) rotten in de scene uitnodigden om te praten over die scene, waar zij allemaal aan werkten en veel meer. Door alle gesprekken kregen ze steeds meer een helikopterview van wat er in de stad gebeurde en welk talent waar te vinden was. Ze namen steeds meer de rol van verbinders en facilitators op zich. De boys mochten al een beetje ruiken aan radio, met een aantal shows in Studio Pandora in TivoliVredenburg. Het makershuis bij RAUM dient zich perfect voor hun volgende stap: een internet radio en ontmoetingsplek voor jonge makers in de Domstad, vanuit Berlijnplein. Met hun radio-uitzendingen bieden zij een platform voor lokaal talent.

“SPEAK UP BIG U!” – Utcast

Agenda

Elke zaterdag maakt Utcast een live radioshow. 📻 Meeluisteren? Tune in vanaf 15.00 uur. Of luister de afleveringen hier terug.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search