Powerhouse: Fatima Oulad Thami

 

Over Fatima Oulad Thami

Fatima (zij/haar) is henna kunstenaar. Als kind van vier kwam ze voor het eerst in aanraking met henna. Het ritueel van aanbrengen van de henna is sindsdien belangrijk in haar leven. Het verbindt haar met andere vrouwen, maar ook het heden, verleden en de toekomst. Als Marokkaans-Nederlandse paste ze niet in een hoekje, maar tegelijkertijd kon ze zich overal thuis voelen. Soms vond ze het moeilijk om uiting te geven aan haar identiteit. Met henna heeft ze daarin haar weg gevonden.

Als Powerhouse wil ze de tijd nemen om de verhalen van de gebruiken, rituelen, symbolen en tradities achter henna te delen. Haar project heet ‘Patronen in verbinding’. Fatima wilt henna en storytelling combineren in een zogenaamd Henna Café in het Makershuis. Daar is iedereen welkom en mag je je thuis voelen.

Benieuwd naar meer over Fatima? Binnenstebuiten kwam langs om haar vakmanschap vast te leggen. Klik hier om mee te kijken met Fatima.

Agenda

Er zijn nog geen geplande activiteiten.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search