Gezamenlijke vloerschildering op het Berlijnplein

Op het terras van Wijkrestaurant Venster op het Berlijnplein maakte de crew van United Painting in samenwerking met Welkom in Utrecht een vloerschildering. Het kunstwerk is geïnspireerd op ontwerpen van beeldend kunstenares Jolanda Schouten. Met de vloerschildering maken we het Berlijnplein met elkaar nog betekenisvoller.

WELKOM IN UTRECHT

In september 2015 kwamen veel mensen in actie om iets te doen voor de grote groep vluchtelingen die naar Nederland kwamen. Welkom in Utrecht riep een Facebookgroep in het leven om ideeën en initiatieven uit Utrecht een podium te geven en waar initiatiefnemers elkaar konden vinden. Diezelfde maand nog groeide Welkom in Utrecht uit tot een platform waar vanuit tientallen organisaties en betrokken burgers kunst, cultuur, sport en taal-activiteiten organiseerden. Sinds 2016 is Welkom in Utrecht een stichting die zich inzet om initiatieven te stimuleren die vluchtelingen helpen zich thuis te voelen in de stad.

UNITED PAINTING

United Painting is een collectief van creatieve denkers en makers dat sociale verandering teweeg brengt door het creëren van gezamenlijke kunstprojecten. De projecten transformeren ruimtes die anders onbenut en kleurloos zijn. Met de verfprojecten opereert United Painting op het snijvlak van kunst, design, cultuur en maatschappij, waarbij het interactieve proces net zo belangrijk is als het visuele eindresultaat.

JOLANDA SCHOUTEN

‘Let’s grow flowers, not walls’ is een community borduurproject waar mensen uit alle windstreken samenwerken aan een groot gezamenlijk bloementapijt. Het project heeft als inspiratie gediend voor de schildering.

Fotografie door Mariska Kerpel

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search