Onze stad, ons canvas

Wat zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen in hun eigen stad? Op 18 en 19 mei vond de eerste editie van ‘Onze stad, ons canvas’ plaats: een conferentie over de kunst van het betekenisvol ruimte maken in de stad.

Woensdag 18 mei ging een klein gezelschap op expeditie in Amsterdam. Onder curatie van Pakhuis de Zwijger werden plekken in de stad bezocht waar door middel van creativiteit plek wordt gemaakt voor de stadsbewoners. Donderdag 19 mei verzamelden ruim 100 mensen zich op het terrein van RAUM op het Berlijnplein in Utrecht. Drie (inter)nationale keynotesprekers deelden hun inspirerende ideeën en projecten. Bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops van professionals en verder was er ruimte voor een goed gesprek en interactie tussen deelnemers. Het was de eerste conferentie in Nederland over deze werkwijze, ook wel creative placemaking genoemd.

‘Onze stad, ons canvas’ was een samenwerking tussen RAUM, Pakhuis de Zwijger, Stipo, Casco Art Institute: Working for the Commons en Placemaking Europe. Volgend jaar zal de tweede editie in het voorjaar plaatsvinden. Datum volgt!

Bekijk hier de aftermovie door Thijs van der Honing

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search