Opening Huishonger

Op 15 april vond de publieke ‘pleinwarming’ van Huishonger plaats, een project met kunst en programma over een niet zo feestelijk onderwerp; het aanhoudende tekort aan betaalbare woningen.

Huishonger maakt op toegankelijke wijze verschillende elementen van deze wooncrisis zichtbaar. Van luchtkastelen waarbij de prijs letterlijk de lucht in gaat tot een cabaret voorstelling van een makelaar. Vrijdag trapte RAUM samen met onder meer makers Teun Castelein en Yuri Veerman, cabaretier en econoom Lex van Wieren, spoken word van Amresh Jokhoe en muziek van Stranded FM het programma af. Daarnaast was er een heuse Buurman & Buurman pannenkoekmachine van Bram en konden mensen bijvoorbeeld het Glazen Huisje ontworpen door kunstenaar Munir de Vries bewonderen. Ook konden er huishealings uit de snoepmachine worden getrokken! De middag werd gepresenteerd door Gabriel Erlach, bekend van RTV Utrecht en ook de host van het Woonprotest op het jaarbeursplein op 21 november 2021.

Voorafgaand aan de officiële opening vond de Kinderworkshop: Recycle the City plaats.

Fotocollage, met foto’s door Mariska Kerpel en Aziz Kawak

 

Huishonger is nog tot en met 29 mei te bezoeken op het Berlijnplein! 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search