Workshop Beach below the pavement

In de zoektocht naar een alternatief voor onze commerciële binnensteden ging spelexpert, interventie ontwerper en toekomstdenker Lily Higgins op zondag 22 augustus 2021 met deelnemers van de workshop Beach below the pavement op zoek naar nieuwe ideeën rondom vrijetijdsbesteding in openbare ruimtes.

Foto’s door Maarten Boswijk

In de workshop “Beach Below The Pavement”,  speelden Lily & Salomé de rol van leden van de Joyful Collapse Coalition, een fictieve organisatie die pleit voor vreugdevolle vrije tijd voor een toekomstige Nederlandse samenleving in de greep van klimaatverandering en sociale onrust.

Deelnemers aan de workshop werden voor die dag erelid van de organisatie en kregen de taak om nieuwe vrijetijdsactiviteiten te bedenken om de internationale afdelingen van de organisatie te inspireren en hoop op vreugde te wekken te midden van crisis.

Lily & Salomé begeleidden de deelnemers in een brainstormsessie om bekende soorten vrijetijdsbesteding te combineren met trends die verandering in 2051 stimuleren. Het resultaat is een mash-up van hoe vrije tijd zoals we die kennen kan worden beïnvloed door grotere krachten die de samenleving en het milieu vormgeven.

De kern van elk concept, gepresenteerd in de vorm van een ansichtkaart, is de behoefte aan sociale verbinding, spel en ritueel. Wat echter opvalt, is de veerkracht en creativiteit van mensen in het licht van onzekerheid en tegenspoed, wat ons allemaal hoop zou moeten geven.

When Self Care meets Rising Temperatures
When Protesting meets Body Augmentation
When Partying meets an Aging Population
When Escapism meets Body Augmentation
When Games meet Body Augmentation
When Dancing meets Population Densification
When Eating & Drinking meets Rising Sea Levels

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search