Urban Subversion #1

Urban Subversion #1

De afgelopen Berliner Garten (23 juni) stond de ‘urban culture’ van Berlijn centraal. Loop over straat in Berlijn en je ontdekt iedere tien meter weer nieuwe muurschilderingen, graffiti tags, paste-ups, stickers of stencils van nieuw talent én gerenommeerde kunstenaars. De manier waarop deze artiesten zich hun stad eigen maken, draagt enorm bij aan de sfeer en dynamiek van het stadsleven.

Afgelopen juni reisden fotograaf Nick Helderman en programmamaker Rinke Vreeke naar Berlijn om drie sleutelfiguren uit de Berlijnse graffitiscene en street art scene te interviewen. Wat betekent graffiti en street art voor de stad? Voor en door wie wordt het gemaakt? En hoe verschillen deze kunstvormen van elkaar?

 

Een film van Nick Helderman en Rinke Vreeke in opdracht van RAUM. Met medewerking van Amaury Bouquet, Pascal Feucher (Urban Spree), Lars Niebuhr (BASE23).

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search