GIF | BAUPLAATS in beeld | Festival bij RAUM | Verhalen van RAUM

BAUPLAATS in beeld

Tijdens bouwfestival BAUPLAATS, op zondag 20 en maandag 21 mei 2018, was ons terrein uitgegroeid tot bouwdorp. Samen werkten we aan een levensgrote boom met eigenzinnige takken. Maar dat niet alleen: naast het bouwen aan de boom, kon je ook iets kleiners in elkaar zetten. Kleine Beer Film legde het klusweekend vast in GIFs. Kijk mee!

Meer zien van het festival? Check dan de video met onze razende reporters Guusje en Daan, die op onderzoek uitgingen en de bouwers het hemd van het lijf vroegen.

De foto’s van het evenement vind je hier.

GIF | BAUPLAATS in beeld | Festival bij RAUM | Verhalen van RAUM

Er worden tientallen spijkers in houten planken geslagen: het leggen van de basis voor het kunstwerk. Het bouwhout uit de opslag is niet aan te slepen. Tijdens de zoektocht naar een plekje om te bouwen, wordt het ontwerp vast bedacht. Vervolgens: fanatiek timmeren maar!

GIF | BAUPLAATS in beeld | Festival bij RAUM | Verhalen van RAUM

Na de eerste hamerslagen begint het al ergens op te lijken. Een klein stoeltje, voor in eigen tuin? Alleen de poten missen nog. Wat meer kleur mag er misschien ook worden gebruikt. Dat kan nog eens best wat tijd kosten – gelukkig hebben we een weekend lang.

GIF | BAUPLAATS in beeld | Festival bij RAUM | Verhalen van RAUM

Klaar met timmeren? Tijd om de verf tevoorschijn te halen. De een rood, de ander blauw. Van links naar rechts en van boven naar onder, er wordt gezwoegd.

GIF | BAUPLAATS in beeld | Festival bij RAUM | Verhalen van RAUM

We zijn trots op het eindresultaat waar we samen aan hebben gebouwd: de boom, een kleurrijke ontmoetingsplek en uitkijkpunt. De creatie die de toekomst van de échte bomen op het Berlijnplein verbeeldt, waarvan het nog even duurt voor ze er bloeien.

Bezoek ons terrein en klim in de boom!

GIFs: Kleine Beer Film

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search