Het Silo Dorp

Stel je eens voor: een opzichtige verzameling van kleurrijke boerensilo’s, in allerlei vormen en maten. Het ontwerpduo Wouter Corvers en Bouke Bruins zag het al helemaal voor zich bij RAUM. De boerensilo is immers het icoon van de agrarische landbouw en geen vreemde in Leidsche Rijn. Corvers en Bruins wisten preciés wat te doen: tijd om dit stadsdeel eens kennis te laten maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van het gebied.

Met de groei van de stad gaan verhalen verloren; verhalen die vaak veel prijsgeven over het DNA van het stedelijk gebied. Bruins en Corvers proberen die verhalen te achterhalen door met een ludieke fietstaxi in gesprek te gaan met bewoners en sleutelfiguren in de omgeving. De opgehaalde verhalen worden verbeeld in de silo’s. De serie van silo’s vormt zo het canvas waar verleden, heden en toekomst scenario’s zichtbaar worden. Oftewel: Het Silo Dorp!

Klik hier voor meer informatie over Het Silo Dorp.

Meer zien? Bekijk hier foto’s van Het Silo Dorp.

Video: Wouter Corvers en Bouke Bruins.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search