Video | RAUM Midwinterdag: Mensen Zeggen Dingen

Midwinterdag | Mensen Zeggen Dingen

Tijdens Midwinterdag op 10 december 2017 luisterden we naar Mensen Zeggen Dingen: hét collectief als het gaat om spoken word, poëzie, rap, cabaret, stand-up, improvisatie en andere vormen van het gesproken woord. Sproëzie, ja echt! Hieronder luister je de zes uitgevoerde gedichten terug.

In gedicht ‘Aarde’ wordt, geheel toepasselijk voor Midwinterdag, de sneeuw benoemd. Grote kans dat het winterse weer herinneringen oproept naar vroeger, naar het spelen in de sneeuw bij het ouderlijk huis. Dat brengt ons bij ‘Mama’, waarin op de jeugd wordt teruggekeken.

Van moeders gaan we naar oma’s, die worden benoemd in ‘Naamloos’. Een verhaal over de levensweg en persoonlijke ontwikkeling.

Bij de levensweg komt ook zelfreflectie om de hoek kijken, het thema dat in ‘Roeping’ centraal staat. Wat is goed, wat is slecht? Wat is lef, wat is moed?

Van het aanzicht op het eigen leven verbreden we in ‘Ode aan de poëzie’ het blikveld: naar een vogel in de lucht, een dakloze op straat en een kind dat de wijde wereld ingaat.

We sluiten af met een dankwoord, in ‘Bedankt’.

Meer zien van het Midwinterdag festival? Bekijk hier de foto’s!

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search