Het Silo Dorp bij RAUM

Het Silo Dorp bij RAUM

Foto’s: Juri Hiensch

Stel je eens voor… Een opzichtige verzameling van kleurrijke boerensilo’s op een open plein, in allerlei vormen en maten. Zeker in de context van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn Centrum klinkt dit als een bijzonder aangezicht. Toch is de silo geen vreemde in Leidsche Rijn: enkele tientallen jaren geleden prijkte het agrarische icoon namelijk nog trots op de oprit van de vele tuinders in dit gebied. Door de automatisering in het boerenbedrijf en de groei van stad met de komst van de Vinex, is de silo zijn functie vrijwel geheel verloren. Daarmee verdwijnen ook verhalen, die vaak veel prijsgeven over het DNA van het stedelijk gebied.

Het ontwerpduo Wouter Corvers en Bouke Bruins tikte zeven silo’s op de kop en bracht ze terug naar Leidsche Rijn, om publiek en passant kennis te laten maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van het gebied. Al rondrijdend op een ludieke taxifiets sprak het duo met tientallen buurtbewoners. Welke functies missen de nieuwe bewoners van Leidsche Rijn in hun stadsdeel? Welke verhalen mogen absoluut niet verloren gaan?

Vervolgens is het duo aan de slag gegaan met het ombouwen van de silo’s: Het Silo Dorp. De opgehaalde verhalen zijn namelijk de inspiratiebron voor een nieuwe functie van het object: van hotelletje tot sportattractie, of van koffiekiosk tot bubbelbad. Iedere silo verbeeldt een verhaal. De zevendelige serie vormt zo vanaf 22 september het kleurrijke canvas waar het verleden, het heden en mogelijke toekomstscenario’s zichtbaar worden.

Meer zien? Bekijk hier een video van Het Silo Dorp.

Bekijk hier alle foto’s.

Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM Het Silo Dorp bij RAUM

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search