event

02/05–21/05

Workshops door Place2BU | BAUPLAATS

Bouwfestival BAUPLAATS komt eraan. Op ons terrein werken we in het Pinksterweekend op zondag 20 en maandag 21 mei samen aan een levensgrote boom met eigenzinnige takken. Wil je vaker bouwen dan alleen op 20 en 21 mei? Doe in mei mee met de workshops van Place2BU, Goede Vrijdag of bouwspeeltuin Voorn: zij leren je vast de knepen van het vak.

BAUPLAATS is na een succesvolle editie in 2017 terug: als tweedaags bouwfestival tijdens het Pinksterweekend. Ook voorafgaand aan het festival wordt er al gebouwd. Bouwspeeltuin Voorn, woonproject Place2BU, ontwerpcollectief Goede Vrijdag en middelbare school X11 (de laatste besloten) organiseren in mei workshops om alvast een begin te maken aan de grote boom die gebouwd gaat worden.

Workshops door Place2BU

Place2BU begeleidt drie workshops ontwerpen. Doe mee met de cultuurclub van woonproject Place2BU, waarbij de bewoners iedere twee weken knutselen in de woonkamer. Speciaal voor BAUPLAATS is meedoen met de cultuurclub niet alleen voor bewoners, maar voor iedereen.

Place2BU-bewoners bevinden zich allemaal in een schakelmoment in hun leven: klaar met de studie, wachtend op een Nederlands paspoort of werkend aan de opbouw van een sociaal leven. Kom je graag in contact met mensen van verschillende achtergronden en culturen? Doe dan mee met de workshops van grafisch ontwerper Bea van Frankenhuyzen: op 2 en 16 mei bij Place2BU, op 21 mei bij RAUM.

Reserveer voor het symbolische bedrag van €3,- (incl. servicekosten) je plek(ken) voor de workshops! Of je er nu naar één, twee of drie komt: aan jou de keus. Hoe vaker, hoe gezelliger natuurlijk!

  • Workshop 1: woensdag 2 mei, 19:00 – 21:00 uur, €3,- (incl. servicekosten)
    Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het doet mensen stilstaan, nadenken, lachen, praten, delen. Met de workshop vormentaal doorlopen we een ontwerpproces van inspiratie tot 3D-ontwerp door middel van maken, kijken en reflecteren.
  • Workshop 2: woensdag 16 mei, 19:00 – 21:00 uur, €3,- (incl. servicekosten)
    In de tweede workshop leren we technieken om grafische vormen en patronen te creëren. We gebruiken 3D-bouwmaterialen als canvas en we maken een aanzet voor het kunstwerk tijdens BAUPLAATS.
  • Workshop 3: maandag 21 mei (tijdens BAUPLAATS), 15:00 – 17:00 uur, €3,- (incl. servicekosten)
    Het BAUPLAATS-kunstwerk wordt verder uitgewerkt en aan de boom gehangen. Zie voor meer informatie de BAUPLAATS-pagina.

Andere workshops

Benieuwd naar de andere workshops?

Festival BAUPLAATS bij RAUM: bouw mee aan een kunstinstallatie

Workshops door Place2BU

Workshop 1
Woensdag 2 mei
19:00 – 21:00 uur
Locatie: Place2BU

Workshop 2
Woensdag 16 mei
19:00 – 21:00 uur
Locatie: Place2BU

Workshop 3
Tijdens BAUPLAATS!
Maandag 21 mei
15:00 – 17:00 uur
Locatie: RAUM

Prijs per workshop
€3,- (incl. servicekosten)

Facebook Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search