event

14/05–28/05

Workshop: luchtkastelen

Maak je eigen luchtkasteel: in deze workshop voor jong en oud werk je samen met kunstenaars Teun Castelein, Yuri Veerman en Jippe Liefbroer om een vlieger te maken van je woning. Aan het eind van deze middag laten we deze samen de lucht in gaan!

Maak je eigen luchtkasteel en sluit je (op poëtische wijze) aan bij het protest tegen te weinig betaalbare woonruimte. In deze workshop voor jong en oud werk je samen met kunstenaars Teun Castelein, Yuri Veerman en Jippe Liefbroer aan een vlieger van je eigen huis. Deze gaan het einde van de middag gezamenlijk de lucht in.

Luchtkastelen

De huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Koophuizen zijn de afgelopen vijf jaar maar liefst 120.000 euro duurder geworden, een astronomische stijging waarvan het einde nog niet in zicht is. Kunstenaars Teun Castelein die eerder het ondiep zwembad maakte in ondiep en Yuri Veerman, bekend van zijn ‘je bent te laat’ posters en stickers zijn op zoek gegaan naar de snelste stijgers van Utrecht. Deze zullen in de vorm van op maat gemaakte vliegers de lucht in gaan: hoog, hoger hoogst! Op 15 april worden de eerste vliegers getoond op het terrein van RAUM. In het laatste weekend van mei gaan alle huizen de lucht in.

Programma

12.30 uur inloop
13.00 uur start workshop
16.00 uur einde

Yuri Veerman

Yuri Veerman (1982, NL) is zelfstandig kunstenaar en ontwerper in Amsterdam. Hij werkt bij voorkeur met symbolen; simpele tekens die verwijzen naar een complexe werkelijkheid; een vlag, een munt, het gezicht van een prins of de prijs van een huis. Door in te grijpen in de verschijningsvorm van deze symbolen, geeft Veerman een nieuwe betekenis aan een bestaand verhaal. Veerman is tevens mede-oprichter van Platform Beeldende Kunst, een actieve denk-tank voor de kunsten in Nederland. Daarnaast geeft hij les aan de HKU, afdeling Graphic Design.

Teun Castelein

Is een Nederlands kunstenaar. Zijn werk richt zich op thema’s die leven in de samenleving, met name als het gaat om hoe we ons verhouden tot (sociale) media en de markt. Castelein speelt met het gegeven dat alles wordt uitgedrukt in economische waarde, maar is ook steeds op zoek naar echtheid, in de menselijke relatie met bijvoorbeeld nieuwkomers, minderheden, of Amsterdammers. Daarbij is hij niet uit op veroordeling en moralisering, want alles heeft een keerzijde, maar stelt hij veeleer vragen.

Jippe Liefbroer

Kunstenaar Jippe Liefbroer die vorig jaar aan Artez afstudeerde met swerelds grootste raket verkent met humor en scherpzinnigheid de verwikkelingen tussen het verleden, heden en de toekomst.

HUISHONGER

Dit programma is onderdeel van Huishonger, een expositie en programma over het falende woonbeleid en de blijvende honger naar een passend huis. Bezoek tussen half april en eind mei een absurdistisch makelaarskantoor, bouw vliegende luchtkastelen, ontdek je eigen woonketen en bekijk de collectie protestborden van het woonprotest in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Data:
14 mei en 28 mei

Locatie:
Berlijnplein (loods)

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search