event

10/07

Workshop: Burgers de Baas!

De tweede workshop dag georganiseerd door XR (Extinction Rebellion) in RAUM der Lusten waarin de emancipatie van ‘de burger’ centraal staat.

Werkt ons huidige politieke systeem nog wel? Met de recente verkiezingen en politieke schandalen nog vers in het collectieve geheugen gegrift en de onderlinge verbondenheid van de multidimensionele crisis waarin we verkeren, kun je je afvragen of onze huidige politieke structuren nog wel voor ons werken. Het is tijd voor radicale systeemverandering.

Op deze dag ontdekken we samen de scheuren in ons huidige politieke gestel en onderzoeken we alternatieve vormen van democratie door deze te belichamen in workshops. In de workshop Parlement-der-Dingen, onderzoeken we hoe niet-menselijke entiteiten zoals de Noordzee, een stem kunnen krijgen in een democratisch systeem. Ook vormen we een mini burger beraad, en ontdekken we hoe we burgers kunnen betrekken in democratische besluitvorming. Kortom, hoe ziet de toekomst van democratie er uit?

praktisch

Burgers de Baas!
Workshop 10 juli 2021

10:45 uur: aanvang/inloop
11:00 uur: start programma
17:00 uur: einde

Gratis toegang, aanmelden verplicht
Locatie: Berlijnplein (RAUM)

OVER Extinction Rebellion

Extinction Rebellion bestaat gewone mensen, uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door vreedzame, creatieve en disruptieve acties probeert XR de gevolgen van deze crises te stoppen. XR opgericht in 2018 en groeit snel, er zijn momenteel actief in 62 landen en 1050 groepen wereldwijd.

OVER RAUM DER LUSTEN

RAUM der Lusten is een openlucht expositie, programma en virtuele experience die je laat nadenken over de inrichting onze publieke ruimte in steden en wijken. En stel dat deze er heel anders uitzien, gaan we ons dan ook anders gedragen?

 

Burgers de Baas!
Workshop 10 juli 2021

10:45 uur: aanvang/inloop
11:00 uur: start programma
17:00 uur: einde

Locatie: Berlijnplein
Gratis toegang, aanmelden verplicht

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search