event

07/10–21/10

Windreizen

Ervaar de wind die er door Leidsche Rijn waait.

We kunnen alle plekken ter wereld bezoeken: op Instagram, Pinterest of Google Earth. Als we daadwerkelijk een citytrip maken, nemen we dezelfde foto’s als ieder ander. In de toekomstige stad gaan we op zoek naar de zintuiglijke belevingen die uniek zijn voor een plek. Die ervaring kun je alleen overbrengen aan anderen door verhalen.

Clarinde Wesselink geeft met haar werk Windreizen een voorproefje van een ‘ervaringswaardigheid’. Nergens ter wereld kun je de wind ervaren zoals op het Berlijnplein bij RAUM. Dat ze dit nieuwe stadsdeel van Utrecht letterlijk over de A2 hebben gebouwd en het er daardoor vrijwel altijd waait, ziet ze als een kans. In een nieuw lichaam – een pak – ervaar je het terrein van RAUM en de kracht van de wind die er door Leidsche Rijn waait. Eén ding staat vast: wat je tijdens de Windreis meemaakt, is niet te reproduceren.

Foto: Mariska Kerpel

 

De Kunstenaar
Clarinde Wesselink (1991) gebruikt het lichaam als een instrument om in contact te komen met de wereld om haar heen. Ze maakt applicaties en belevingen, in de vorm van pakken en performances. Zwaartekracht, beweging en de fysieke omgeving staan daarin vrijwel altijd centraal. Op een bijna dwingende manier, zorgt Wesselink er met haar werk voor dat er geen ruimte is om je gedachten te laten afdwalen, je bent immers extra fysiek present. Hoe kijken we naar de wereld vanuit deze nieuwe staat van bewustzijn? Maak het mee!

Zondag 7 oktober
14.00 – 16.00

Zondag 21 oktober
14.00 – 16.00

RAUM

Facebook Website Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search