Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - Bekijk de arena tijdens Wiek in de Wijk
event

13/05

Wiek in de Wijk

Misschien is het je al opgevallen: de ronde, zwarte arena die ineens bij RAUM op het Berlijnplein is opgerezen. In dit bijzondere decor speelt het Utrechtse gezelschap Schweigman& vanaf 24 mei de voorstelling Wiek, de festival-hit die in 2009 lovend werd ontvangen door pers en publiek. Nieuwsgierig? De arena van Wiek gaat op zondag 13 mei open voor buurtbewoners. Kom een kijkje nemen in ‘de wiek’ tijdens Wiek in de Wijk.

Wiek in de Wijk

De theatermakers geven de buurtbewoners een kans om als eerste een kijkje te nemen in het decor, op zondag 13 mei. Deze dag is er een theaterworkshop en vrije inloop in de arena. Maak een praatje met RAUM en de theatermakers van Schweigman&. Of drink een borrel of kop koffie met je buren.

Programma Wiek in de Wijk

  • 14:00 – 15:30 uur – Workshop ‘theater maken met Wiek’ – deelname €3,- (incl. servicekosten)
  • 15:30 – 17:00 uur – Open arena – vrije inloop (gratis)
  • 17:00 – 18:00 uur – Borrel bij RAUM (gratis)

We beginnen de dag met een workshop: voor wie kennis wil maken met het decor en de werkwijze van de theatermakers. Je krijgt een interactief kijkje in het maakproces van Wiek. Een unieke gelegenheid om het werk van Schweigman& te leren kennen – samen met je buurtgenoten. Reserveer voor het symbolische bedrag van €3,- (incl. servicekosten) je plek(ken) voor de workshop.
Verzamelen voor aanvang van de workshop: bij het Makershuis van RAUM. Nieuw publiek: meld je aan en sluit aan!

Na afloop van de workshop wordt de arena opengesteld: er kan vrij worden rondgelopen in het huis van de theatermakers. Neem de tijd om het decor goed in je op te nemen. Tevens is er een foto-expositie te zien van voorstellingen van Schweigman&. De middag wordt afgesloten met een borrel.
Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - Bekijk de arena tijdens Wiek in de Wijk

Over voorstelling Wiek

In Wiek belanden drie dansers in een ruimte van horizontaal ronddraaiende wieken. Met zijn zeven meter lange bladen, zijn massief stalen frame en dankzij de 650 kilo wegende motor draait deze wiek maar liefst 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. De dansers raken erin gevangen. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan.

Speeldata voorstelling Wiek

24 mei t/m 26 mei en 29 mei t/m 2 juni: bij RAUM.
Kaartverkoop via Podium Hoge Woerd: via deze link.

Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - beeld: Jochem Jurgens
beeld: Jochem Jurgens

Een samenwerking van theatergezelschap Schweigman&, RAUM en Podium Hoge Woerd.

Wiek in de Wijk

Datum & tijd
Zondag 13 mei
14:00 uur – 18:00 uur

Gratis, m.u.v. de workshop ‘theater maken met Wiek’
Aanmelden voor de workshop

Facebook Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search