event

15/10–27/10

Vacature: Programmamaker (20 – 28 uur)

RAUM is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Bij RAUM ervaar, onderzoek én maak je mee. Zo geven we samen vorm aan het stadsleven van de toekomst.

We zijn op zoek naar een programmamaker die ons programmateam compleet maakt! Ben jij onze open en onderzoekende programmamaker die ervoor kan zorgen dat een grote diversiteit aan mensen zich uitgenodigd en welkom voelt bij RAUM?

Als programmamaker bij RAUM vorm je samen met onze andere programmamakers (Rinke Vreeke en Tom Loois) het programmateam. Jullie geven inhoudelijk en artistiek invulling aan ons meerjarenprogramma (2021 – 2024). In het programmateam heeft iedereen eigen verantwoordelijkheden en een unieke professionele achtergrond (stadsgeografie, design, community-building). Ben jij de community-builder met ervaring in de podiumkunsten die we zoeken?

PROFIEL
We zijn op zoek naar een programmamaker met lef: je stapt actief af op anderen, ook als mensen, gemeenschappen en organisaties zich buiten je huidige netwerk bevinden. Je geeft samen met hen en het team van RAUM vorm aan een plek waar vertrouwen en een gevoel van belonging kan ontstaan. We geloven namelijk dat we alleen vanuit een community mindset kunnen werken aan onze missie: het samen dromen, bedenken en creëren van een sociaal-inclusieve stad middels kunst en design. Jij bent dé expert in ons team en inspireert én leert je collega’s hoe we community-building concreet maken en doorvoeren in onze hele organisatie en programmering.

Omdat we geloven dat disciplines zoals muziek, theater, spoken word en dans een brug kunnen slaan tussen een grote diversiteit aan mensen, zoeken we iemand met ervaring in de podiumkunsten. Je weet wat er speelt op dit gebied. Je weet nieuw talent te vinden in allerlei scenes en disciplines en je denkt gemakkelijk in (nieuwe) concepten en series. Je voelt je thuis in de rol van opdrachtgever (naar bv. creatieve makers, freelance programmamakers) of samenwerkingspartner (bv. externe partijen). Je maakt afwegingen op basis van de neer te zetten sfeer en je kunt bewegen tussen vermaak en experimentele programmering. Ook ben je georganiseerd: je zorgt ervoor dat je partners en collega’s kunnen werken met wat jij aanlevert (van tekst tot begroting en tijdschema). Ervaring met fondsenwerving is een pré, maar geen vereiste.

Als programmamaker heb je de verantwoordelijkheid om:

  • Te bouwen aan wat we nu het ‘Burenprogramma’ noemen (± 20 activiteiten per jaar variërend in vorm en aantal bezoekers). Dit doorlopende activiteitenprogramma richt zich op mensen, gemeenschappen en organisaties uit Leidsche Rijn en Utrecht en nodigt hen uit om nieuwe perspectieven in de programmering en het team te brengen. Je ontwikkelt allereerst een langetermijnvisie, met input van de andere twee programmamakers en hoofd marketingcommunicatie (o.a. wat we de afgelopen jaren hebben gedaan). De strategie heeft als doel om zowel nieuwe bezoekers aan te trekken als mensen meer structureel binden aan RAUM (bijvoorbeeld via ‘meemaakdiners’ en een online platform). De strategie vertaal jij vervolgens in programmering. Van borrel tot jam, markt, street art workshop, bingo tot parade a la Karneval der Kulturen in Berlijn. Jij hebt dus de inhoudelijke en artistieke lead. Je realiseert het ‘Burenprogramma’ met een kernteam met naast jou een projectleider, producent en marketeer. Het relatiebeheer rondom de groeiende community geef je vorm met de marketingmedewerker, terwijl je je laat voeden door collega’s met contacten die zij opdoen in andere projecten van RAUM.
  • Te programmeren voor Stadscamping RAUM (zomervakantie) en een nieuw-te-ontwikkelen winterprogramma gericht op bezinning. Aansluitend ondersteun je de andere programmamakers in programmering als onderdeel van onze thema-exposities.
  • Contacten op ons plein (Berlijnplein partners), in de wijk (bewoners, culturele partijen uit directe omgeving), de stad (bezoekers, makers) en verschillende sectoren (cultuur, sociaal domein) actief te onderhouden. Je bent dus één van de belangrijkste gezichten van RAUM.
  • Het team te inspireren als het gaat om nieuwe perspectieven op thema’s die we de komende jaren samen gaan onderzoeken in en met de stad, zoals ongelijkheid, natuur en dieren in de stad en queerness.

EISEN

  • Je bent een expert op het vlak van community-building en diversiteit en inclusie;
  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond en minimaal 4 jaar ervaring in de podiumkunsten in een functie op vergelijkbare positie in de organisatie;
  • Je wilt onderdeel uitmaken van een organisatie in ontwikkeling en voelt je sterk verbonden tot de waarden en ambities van RAUM. Bij RAUM streven we naar een inclusieve stad in een hyperdiverse samenleving. Dit zien we ook graag terug in de samenstelling van ons team;
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in Utrecht en als zzp-er beschikbaar en inzetbaar;
  • Je hebt de intentie om je minimaal een jaar of langer te verbinden aan RAUM;
  • Je kunt werken met ondersteunende IT programma’s zoals Slack, Drive, Stager, Google Mail, Zoom en Trello.

AANBOD
Freelance opdracht van minimaal 20 uur per week met een hoge mate van flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Vergoeding is op basis van een financiële basisafspraak die in verhouding staat tot de vergoeding van de andere teamleden.

Geïnteresseerd? Mail je motivatiebrief of video en beknopte cv naar info@raumutrecht.nl o.v.v. Sollicitatie Programmamaker t.a.v. Donica Buisman. Sluitingsdatum: 2 november 2020. Start van de werkzaamheden is z.s.m.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search