event

05/10–05/11

Vacature Artistiek Leider Creative Placemaking

STADSLAB RAUM ZOEKT EEN ARTISTIEK LEIDER CREATIVE PLACEMAKING

Ben jij een inspirerende artistiek leider die zich graag inzet voor een inclusiever stadsleven? Ken jij de kracht van co-creatie en werken met community’s? Dan is deze baan misschien wel voor jou. Stadslab RAUM op het Berlijnplein in Utrecht zoekt een artistiek leider om samen te werken aan de stad.  

OVER RAUM
Stadslab RAUM werkt sinds 2017 vanuit het Berlijnplein aan een inclusiever toekomstig stadsleven. Dat doen we samen met wijkbewoners, bezoekers en bedrijven, door het maken van exposities, programma’s en (ontwerpend) onderzoek. We ontwikkelen een plek waar zoveel mogelijk mensen zich uitgenodigd voelen om een bijdrage te leveren. De onderwerpen waar wij aan werken zijn relevant voor Utrecht, maar ook voor andere steden. Zo werkten we het afgelopen jaar bijvoorbeeld aan een onderzoek, expositie en programma in het kader van toenemende eenzaamheid in grote steden. 

WAT GA JE DOEN?
Als artistiek leider bij RAUM stuur je twee curatoren/ programmamakers aan, maak je deel uit van het managementteam en leg je verantwoording af aan de algemeen directeur. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoer en bewaking van de artistieke visie en programmalijnen. Deze sluiten aan bij ons Meerjarenplan 21-24 en de toekomstige ontwikkeling van de nieuwbouw op Berlijnplein, waar RAUM ook onderdeel van uitmaakt. Ook ben je verantwoordelijk voor ons jaarlijks Stadsonderzoek: een expositie en programma waarin we onderzoek doen naar actuele, stedelijke thema’s.  

BEN JIJ DE ARTISTIEK LEIDER/ CURATOR DIE WIJ ZOEKEN?
Je hebt leidinggevende kwaliteiten en weet de visie van RAUM te vertalen naar impactvolle programma’s en concepten. Creative placemaking, in co-creatie met bewoners, bedrijven en organisaties (met Leidsche Rijn als basis), is een werkwijze die je aanspreekt en inspireert. Je hebt een relevant netwerk in de kunst- en cultuursector en bent bereid dit in te zetten.

Verder heb je  ervaring met:
-het samenwerken met, en ontwikkelen van, diverse communities
-(ontwerpend) onderzoek (laten) uitvoeren
-het ontwikkelen van multidisciplinaire programma’s en concepten (van sterk inhoudelijk tot   laagdrempelig) 
-het programmeren op binnen- en buitenlocaties
-het ontwikkelen van fondswaardige plannen 

HOE IS HET OM BIJ RAUM TE WERKEN?
Stadslab RAUM kent een open en informele werkcultuur. We werken met een klein, ambitieus en flexibel team aan het vertalen van de idealen van RAUM naar een plek en programma dat impact maakt op de stad. We werken ook in de eigen organisatie vanuit de overtuiging dat we samen meer weten, daarom passen we ook intern de co-creatie methodes toe. Dit maakt dat ons team een hoge mate van betrokkenheid en eigenaarschap ervaart. Het is vanuit de missie en visie van RAUM belangrijk om als organisatie een afspiegeling van de samenleving te zijn en daar houden we rekening mee in de selectie van kandidaten.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een overeenkomst voor 4 dagen per week, op basis van een freelance uurtarief, met uitzicht op een loondienstverband.
  • Flexibele werktijden met vaste overlegmomenten 
  • Een inspirerende werkplek op het Berlijnplein 

REAGEREN? 
Reageren voor 5 november met CV en je motivatie via info@raumutrecht.nl o.v.v. ‘vacature artistiek leider creative placemaking’. Gesprekken vinden eind november plaats, start werkzaamheden bij voorkeur vanaf 1 december 2021, doch uiterlijk 11 januari 2022. 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search