event

03/09

Uitfeest

Het Uitfeest (Culturele Zondagen) is dé feestelijke opening van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht. Een dag waarop je haast niet kunt kiezen tussen alle toffe previews van culturele instellingen in de hele stad… van film en muziek tot dans, literatuur en beeldende kunst.

Oftewel, een dag die RAUM niet aan zich voorbij laat gaan!
Kom je bij ons langs?

➳ FOODLAB 2.0 door Chloé Rutzerveld

Hoe goed kun jij ruiken en proeven zónder te eten? Chloé Rutzerveld Food & Concept design is momenteel in residentie bij RAUM en creëert speciaal voor het Uitfeest een multi-sensorische smaakwinkel… wij zijn heel erg benieuwd of jij weet wat je proeft. Een soort van smekkies in alle smaken challenge, maar dan anders! Locatie: in de keuken van het Makershuis.

➳ HET SILODORP door Wouter Corvers & Bouke Bruins

Na twee weken fietsen op de fietstaxi en een rugzak boordevol verhalen uit de omgeving van RAUM, presenteren Wouter en Bouke hun bevindingen. Als makers in residence zullen zij eind september namelijk een heus dorp (#hetsilodorp) van omgebouwde boerensilo’s exposeren, geinspireerd op deze verhalen. Welke verhalen zijn het meest geschikt of het tofste om te verwerken in zo’n agrarisch icoon? Jij beslist mee! Uiteraard kun je de selectie op-de-kop-getikte silo’s al bewonderen op het terrein… Locatie: het atelier van het Makershuis en buiten op het terrein van RAUM.

➳ DE CARAVANTOREN door Tour d’Artistique

Wat moet je met een verzameling caravans? Tijdens het Uitfeest lanceert de Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden en Tour d’Artistique een heuse caravantoren. Een verzamelplek voor allerlei toffe workshops: van zeefdrukken tot theater. Locatie: het Berlijnplein.

zondag 3 september
12.30 – 17.30 uur

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search