expositie

01/01–31/12

Overtreders W: Thermae

Thermae speelt met de spelregels van Leidsche Rijn Centrum, voegt intimiteit en zachtheid toe en creëert op die manier een nieuwe functie en ontmoetingsruimte.

Thermae is een ruimtelijke interventie naar het vormgeven van stedelijke ontmoetingen en de rol van ‘dedicated space’: publieke plekken in de toekomstige stad waar je even niet online bent, of per se geld voor moet betalen, maar helemaal fysiek aanwezig bent. Normaal gesproken worden dit soort stadsoases vergeten wanneer de stad op de tekentafel wordt ontworpen. Thermae speelt met de spelregels van Leidsche Rijn Centrum, voegt intimiteit en zachtheid toe en creëert op die manier een nieuwe functie en ontmoetingsruimte.

Badcultuur is van de hele wereld, dus bedacht Overtreders W een eigentijdse variant van het buitenbadhuis voor Leidsche Rijn. Het landschap van het badhuis leid je als bezoeker langs verschillende ontspanningsobjecten, zoals een botanische plantensauna, een hoofdstomer, een voetenbad en een afkoelkraantje. Een plek die is ontworpen voor het gebied, gratis toegankelijk en door iedereen te gebruiken.

Over Overtreders W
Overtreders W is een ruimtelijk ontwerpbureau, in 2006 opgericht door Reinder Bakker en Hester van Dijk. Beide zijn afgestudeerd aan The Design Academy in Eindhoven, en werken sinds 2011 vanuit Amsterdam. Eerder wonnen zij de Frame Award Sustainability 2018 met People’s Pavilion en ontvingen zij nominaties voor o.a. Dutch Design Awards (3x), New Material Award, Arc 16 en The Great Indoors Award.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search