The village
event

12/05–29/05

The Village Utrecht – Stichting Nieuwe Helden

Vanuit de vraag "Mag ik hier wonen?" heeft maker Mariëlla van Apeldoorn (theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel) een tour door Leidsche Rijn samengesteld. The Village is door de unieke combinatie van echte verhalen en theatrale elementen op verschillende locaties een verrassende belevingstocht. The Village is een tocht vol dilemma’s en keuzes. The Village zijn verhalen van mensen. Verhalen van de stad.

The Village Utrecht is een interactief, multidisciplinair stadsproject dat van 12 tot 21 mei in première gaat tijdens het SPRING festival. Hier vind je meer info. Het werk van Mariëlla van Apeldoorn is t/m 29 mei ook vanuit RAUM te beleven.

In The Village Utrecht ben je als bezoeker de protagonist in jouw eigen documentaire over de snelst groeiende stad van Nederland. Een interactieve app neemt je vanuit het centrum van Utrecht op sleeptouw naar 3 delen van stad die de komende jaren een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van de Stad van de Toekomst 2040: Lunetten, Leidsche Rijn en Overvecht. Deze drie stadsdelen zullen uitgroeien tot nieuwe stadscentra; levendige hubs met intercity stations, nieuwe bedrijven, cultuur en veel nieuwe huizenbouw.

Nieuwe Helden zoekt al jaren naar nieuwe, meer hedendaagse manieren van storytelling. Daarom ontwikkelden ze de afgelopen jaren de interactieve app The Village. Deze app laat het publiek een actief onderdeel zijn van zijn of haar eigen verhaal. De app stuurt, bevraagd, laat zien en horen. Als bezoeker bepaal je zelf hoe snel of langzaam en hoe betrokken of beschouwend je jouw tocht aflegt.

SPRING
Jaarlijks presenteert SPRING twee festivals in Utrecht; het tiendaagse SPRING Performing Arts Festival in mei en het driedaagse SPRING in Autumn in het najaar. Tijdens SPRING zie je hedendaags theater, dans en nog véél meer in het centrum van Utrecht.

Ter info: de voertaal van deze tour is Engels.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search