event

19/06

The Travelling Farm Museum of Forgotten Skills

Wist je dat Leidsche Rijn tot 22 jaar geleden nog een uitgestrekt landbouwgebied was? The Travelling Farm Museum for Forgotten Skills, een project van kunstenaarscollectief The Outsiders is een participatief, rondreizend museum, in een bakfiets. Het haalt kennis en kunde op van toen én nu en deelt dat met een breed publiek.

Het programma van deze workshop start in ‘de Tuin’ in RAUM der Lusten waar het museum deze dag zal neerstrijken. Hier wordt een inkijkje gegeven in het verleden en nieuwe kennis opgehaald; heb jij nog vaardigheden of inzichten over voedsel, planten of het leven als agrariër? Het museum beperkt zich niet tot verhalen van mensen maar haalt ook informatie op bij de – niet menselijke – bewoners van Leidsche Rijn en het (im)materiele erfgoed in de wijk met als doel; deelbare verhalen te ontwikkelen die bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld.

Voor het tweede deel van het programma zullen we afreizen naar de nabijgelegen kwekerij Stekkers (5 min lopen), voor een korte rondleiding. Hier worden ‘eetbare’ en andere nuttige planten, struiken en bomen geteeld. Boudewijn Rijf (onder andere ook medebedenker en eigenaar van de Vechtclub XL) zal hier alles over vertellen.

19 juni 2021
14:00u: Start programma
15:00u: Einde

Verzamelen bij: De Tuin’ in RAUM der Lusten.
Deelname is gratis en ook geschikt voor kinderen. Reserveren is verplicht.

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search