event

24/02

Nu online: Talkshow WinterSense

In de online talkshow WinterSense spreekt presentator Oscar Kocken met tafelgasten Shay Raviv (De Voorkamer), beeldend kunstenaar Jolanda Schouten, Robin de Jong & Ilona Welleman (Het Stiltecentrum), (theater)maker Ischa den Blanken en Esma Kendir (Student & Starter) over bezinning en de stad. Ook geeft de Talkshow een eerste inkijkje in de onderzoeksresultaten die tot dusver zijn opgehaald met RAUM's project WinterSense.

talkshow wintersense

Wat de plek is voor en van bezinning in de stad? Waar hebben we eigenlijk behoefte aan als het gaat om plekken voor rust, reflectie en stilstaan in de drukte van het stadsleven? Talkshow host Oscar Kocken praat hierover met tafelgasten Arna Mačkić, Shay Raviv, Jolanda Schouten, Ischa den Blanken, Robin de Jong, Ilona Welleman en RAUM curator Tom Loois. WinterSense bestaat uit installaties, programma’s en een onderzoek naar bezinning in de stad.

Over de gasten 

Shay Raviv is social designer en design researcher. Ze ziet cultuur, design en creativiteit als een middel om maatschappelijke kloven te overbruggen. Ontwerpend onderzoek is voor haar een methode om systemen of vragen vanuit verschillende invalshoeken te analyseren en nieuwe perspectieven te bieden op zaken die aan de orde zijn. Samen met Pim van der Mijl heeft Shay in 2016 De Voorkamer in Utrecht opgericht, een inclusieve ontmoetingsruimte door en voor nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Ook heeft zij de Utrechtse ‘bezinningskaart’ is gemaakt in samenwerking met RAUM, De Voorkamer, Avital Barkai, Isa Houdé, Ana Bajt.

Jolanda Schouten is beeldend kunstenaar en docent op de HKU, heeft De Stiltetuin ontworpen waarin de combinatie van haar kunstenaarspraktijk en yoga practice samenkomen. Ze maakte de tuin eerder dit jaar in samenwerking met Kunst en Cultuurhuis De Vrijstaat (onze buren) voor de expo FLOWERBOMB, over de kracht van de natuur.

Ischa den Blanken is maker, speler, schrijver en spreker. Hij studeerde af als theaterdocent aan ArtEZ en startte in 2020 een master Continentale Filosofie aan de Radboud. Ischa maakt theater en podcasts, speelt in zijn eigen werk en in dat van anderen, schrijft gedichten en theater en treedt op als spoken word artiest.

Esma Kendir is lijsttrekker van de Utrechtse politieke partij Student & Starter. Prominent in hun partijprogramma voor de komende verkiezingen hebben zij staan dat er meer aandacht moet komen voor het mentale welzijn van de inwoners van Utrecht.

Robin de Jong en Ilona Welleman zijn coördinatoren van Het Stiltecentrum. Een plek van stilte, bezinning, inspiratie en ontmoeting – midden in het hectische Hoog Catharijne.

Tom Loois is beeldend kunstenaar, en programmamaker bij RAUM en tevens curator van WinterSense.

WinterSense is een 4-jarig project van stadslab RAUM waar we onderzoek doen naar de plek en vorm van bezinning in de stad. Dit resulteert in een jaarlijks terugkerend programma met een expositie, onderzoek en publieksactiviteiten als workshops en events. 

Talkshow WinterSense
24 februari
19.30 – 20.30u
Via raumutrecht.nl en YouTube

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search