event

27/06

Talkshow De Ruit #3: Waarheid

Talkshow De Ruit is een maandelijks terugkerende talkshow bij RAUM waar host Teddy Tops en Oscar Kocken het gesprek aangaan over de maakbaarheid van de stad. Thema van deze editie is: WAARHEID
Deze keer verplaatsen we de talkshow naar buiten, vanwege het lekkere weer!

Sprekers deze editie
We gaan in gesprek met strafrechtadvocaat Natacha Harlequin, o.a. over de hitserie When They See Us. VPRO radio- en programmamakers Pascal van Hulst en Tom Hofland komen vertellen over de fictieve docu-podcastserie De Blankenberge Tapes. Daarnaast schuift Roy Dings aan, promovendus filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, om het met ons te hebben over zelfbegrip en zelfbedrog. Ook krijgen we een minimasterclass beeldvorming van fotograaf Willem Popelier.

In de live Talkshow De Ruit onderzoeken programmamakers en schrijvers Teddy Tops en Oscar Kocken de relatie tussen het stadsleven en onze menselijke emotie. Hoe verhouden we ons als mensen ten opzichte van stedelijke ontwikkelingen, onbekende buren en een steeds veranderende omgeving? Met gasten, sprekers én publiek ontleden we o.a. de invloed van liefde, angst, waarheid en tal van andere emoties op de stad. Tijdloos én super actueel.

Waarheid
In een tijd waar Sire reclames waarschuwen voor desinformatie, Russische trollen niet langer alleen in tekenfilms bestaan, en propaganda een hippe nieuwe Engelse term heeft gekregen, is het tijd om de stad aan de tand te voelen. Wat is er nog echt? Hoe kun je dat helemaal zeker weten, en wat maakt het eigenlijk uit? Hoe keek men vroeger naar de waarheid, en in hoeverre is de waarheid maakbaar? Dat soort vragen, beantwoord door alleen maar de allerleukste, bijzonderste en normaalste gasten. De gasten maken we binnenkort bekend.

Terugkerende rubrieken
Naast de vijf tafelgasten is er ook sprake van terugkerende De Ruit-rubrieken: acteur Jilles Flinterman (Theatergroep Aluin) speelt een korte sketch passend bij het thema. De voorleesmaatjes van Humanitas ‘beschrijven’ een Groetjes uit Leidsche Rijn ansichtkaart vanuit het thema, fotograaf Willem Populier legt angst in Leidsche Rijn vast op de gevoelige plaat en AD-columnist Marieke Dubbelman draagt voor.

Over Talkshow de Ruit
Teddy Tops (1989) schrijft journalistieke artikelen en proza, en maakt en host programma’s. Ze reist al jaren door het land met het spoken word / literaire platform Mensen Zeggen Dingen, waarvoor ze o.a. Paradiso, Lowlands en EKKO aandeed. Naast modereren, schrijft Teddy voor o.a. de Dakhaas, Theaterfestival Boulevard, De Persgroep en nog veel meer. De redactie van Talkshow De Ruit bestaat naast Teddy uit mede-host en theatermaker Oscar Kocken, columnist bij het AD én Leidsche Rijn bewoner Marieke Dubbelman en fotograaf Willem Popelier.

Donderdag 27 juni
Open: 19:30
Aanvang: 20.00
Einde: 21.30

Locatie: Venster
Pin only

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search