event

19/12

Stadstalkshow Het Hart #3 De Dood

Het Hart is een maandelijks terugkerende talkshow van RAUM recht vanuit het hart van Utrecht. Interviewers Teddy Tops & Oscar Kocken duiken de diepte in, op zoek naar dé thema's waar we het niet zo makkelijk over hebben. Van seks tot geld en de dood.

Het Hart is een maandelijks terugkerende talkshow van RAUM. Interviewers Teddy Tops & Oscar Kocken duiken met experts, ervaringsdeskundigen en kunstenaars de diepte in, op zoek naar dé thema’s die leven in de grote stad. Van liefde tot angst en van geld tot seks. Het thema van de editie van 19 december is de laatste van de reeks, en dus gaan we het in de donkerste feestmaand van het jaar hebben over: De Dood.

We spreken experts, kunstenaars, wetenschappers, ervaringsdeskundigen en liefhebbers. We hebben het over rouwprocessen, doodswensen, herinneringen en herkenningen en eigenlijk alles wat we moeilijk vinden om te bespreken, en dat doen we zo eerlijk en open mogelijk. Recht vanuit het hart, dus.

TE GAST BIJ HET HART

  • Eric Alink draagt voor: driemaal per jaar schrijft hij een grafrede voor een kind-noch-kraai-dode
  • Simone en Meta gaan in gesprek over het verruilen van de theaterwereld voor de uitvaarbranche
  • Psycholoog Christof Abspoel vertelt ons over suïcide-preventie van Stichting 113 Zelfmoordpreventie
  • Fotograaf Willem Popelier geeft een minicollege over beeldvorming

Ook een tijdelijke gast: het kunstproject ‘Before-I-Die-Wall’. Een muur waarop je je grootste wens achterlaat en nadenkt over je eigen sterfelijkheid.

Het Hart wordt mede mogelijk gemaakt door de redactie, bestaande uit Willem Popelier, Marieke Dubbelman, Elja Looijestijn en De Dakhaas.

Donderdag 19 december
20:00 – 22:00 uur
Locatie: RAUM – Wijkrestaurant Venster
Gratis entree
Pin only

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search