event

19/11–30/01

WinterSense

Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar we met WinterSense onderzoek naar doen. Vanaf vrijdag 19 november t/m 30 januari vind je op het Berlijnplein kunstinstallaties van We Make Carpets en Goede Vrijdag en elke vrijdag en zaterdag zijn er workshops en performances rondom het thema bezinning.

BEZINNING EN DE STAd

Bezinnen betekent voor iedereen iets anders. De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. Maar bezinnen kun je ook doen tijdens een goed gesprek met vrienden. Met WinterSense onderzoekt stadslab RAUM de behoefte aan en mogelijkheden voor bezinning in de stad. De publieke opening vond plaats op vrijdag 19 november met o.a. een derwisj dans performance van Ahmad Alkhatib en een voordracht van dichter Ingmar Heytze. De poëtische teksten van Ingmar Heytze vormen tevens de basis van de WinterSense campagne en vind je terug op het Berlijnplein.

Kunstinstallaties op het berlijnplein

Op het Berlijnplein vind je de hele winter de ruimtelijke installatie Bamboo Pavilions ontworpen door We Make Carpets. Hier vind je ruimte om stil te staan, te reflecteren en dromen. Als laagdrempelige en licht komische aanvulling op de installatie(s) van We Make Carpets maakte ontwerpbureau Goede Vrijdag een Goede Voornemens Generator, waar je – na betaling van €0,25 cent- een goed voornemen kunt kopen.

Programma’s op vrijdag en zaterdag

  • WORKSHOP LATIN DANCE – CONTEMPLATION THROUGH MOVEMENT
  • De speciale Salsa LA (footwork) workshop van Contemplation Through Movement is een korte introductie workshop op het komende programma en dansstijlen en op het concept contemplative dance.
   Data:
   Vrijdag 3,17 december en 7, 21 januari 16.00-18.00 uur
   Reserveer hier je ticket
  • MEDITATIESESSIE: DE STILTETUIN
   Kom tot rust in De Stiltetuin, waarin je tijdens een meditatiesessie opgaat in de wereld van planten en bloemen. Maak al mediterend tekeningen, luisterend naar bijzondere soundscapes en ontspan tijdens WinterSense op de zaterdagochtend bij RAUM.
   Data:
   Zaterdag 4 & 18 december, 8 & 22 januari 10.00-11.00 uur
   Reserveer hier je ticket
  • WORKSHOP: MAAK JE EIGEN PLEK VAN BEZINNING IN DE STAD
   Tijdens deze workshop verzamelen en delen we verhalen die onderdeel worden van een Utrechtse kaart voor bezinning; een kaart van plekken in de stad die je kunt bezoeken als je op zoek bent naar een moment van reflectie. Aan het einde van WinterSense lopen we samen de gecreëerde bezinningsroute.
   Data:
   Zaterdag 4 & 18 december, 8 & 22 januari 13.00-15.00 uur
   Reserveer hier je ticket
  • WORKSHOP ONTWERP RUIMTE IN JE HOOFD 
   Deze workshop is de meest confronterende, maar daarom misschien wel de allernuttigste workshop die je ooit hebt gevolgd. Van chaos in je hoofd naar visueel inzichtelijke vraagstukken die je kunt oplossen en leren begrijpen.
   Data:
   Zaterdag 4 & 18 december, 8& 22 januari 13.00-15.00 uur
   Reserveer hier je ticket
  • KERAMIEK WORKSHOP VOOR KINDEREN (EN OUDERS)
   Tijdens deze workshop krijgen ook de kleintjes onder ons de ruimte om te bezinnen door met de handen bezig te zijn. Er wordt gereflecteerd en unieke vormen gekleid, onder begeleiding van beeldend kunstenaar Ischa Kempka. Je kunt de workshop ook samen met je kind volgen!
   Data:
   Zaterdag 4 & 18 december, 8 & 22 januari, 10.30-11.30 uur
   Reserveer hier je ticket
   • TAROT READING – DIGITAL ESOTERISM
    In de Tarot Reading – Digital Esoterism, wordt aan de hand van je smartphone jouw (online) toekomst voorspeld en krijg je de mogelijkheid om je keuzevrijheid terug te winnen van Big Data.
    Data:
    Zaterdag 4 & 18 december, 8 januari & 22 januari 13.00-16.10 uur
    Reserveer hier je tijdslot 
   • RETRAITE VOOR STADSBEWONERS
    Wil je een weekendje tot jezelf komen? Dat kan bij tijdens de RAUM retraite! Met twee overnachtingen en toegang tot alle workshops én een luisterend oor op afstand. Wil je in aanmerking komen voor de RAUM Retraite; laat ons dan weten waarom jij hier aan toe bent.
    Data:
    3-5 december (VOL), 17-19 december, 7-9 januari
    Voor meer informatie om je aan te melden

WinterSense
Vrijdag 19 november 2021 t/m 30 januari 2022
RAUM, Berlijnplein 520, Leidsche Rijn, Utrecht

De installaties Bamboo Pavillions en de Goede Voornemens Generator
zijn 24/7 en gratis te bezoeken.

Voor de programma’s moet gereserveerd worden:
raumutrecht.nl/agenda

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search