expositie

19/11–27/02

WinterSense

Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar we met WinterSense onderzoek naar doen. Vanaf vrijdag 19 november t/m 27 februari vind je op het Berlijnplein kunstinstallaties van We Make Carpets en Goede Vrijdag.

Kunstinstallaties op het berlijnplein

Op het Berlijnplein vind je de hele winter de ruimtelijke installatie Bamboo Pavilions ontworpen door We Make Carpets. Hier vind je ruimte om stil te staan, te reflecteren en dromen. Als laagdrempelige en licht komische aanvulling op de installatie(s) van We Make Carpets maakte ontwerpbureau Goede Vrijdag een Goede Voornemens Generator, waar je – na betaling van €0,50 cent- een goed voornemen kunt kopen.


Bezinning en de stad

Bezinnen betekent voor iedereen iets anders. De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. Maar bezinnen kun je ook doen tijdens een goed gesprek met vrienden. Met WinterSense onderzoekt stadslab RAUM de behoefte aan en mogelijkheden voor bezinning in de stad. De publieke opening vond plaats op vrijdag 19 november met o.a. een derwisj dans performance van Ahmad Alkhatib en een voordracht van dichter Ingmar Heytze. De poëtische teksten van Ingmar Heytze vormen tevens de basis van de WinterSense campagne en vind je terug op het Berlijnplein. Tot en met 31 januari vonden er diverse programma’s plaats, zoals Tarot Reading, Latin Dance en Meditatiesessies..

Video door Thijs van der Honing
Fotografie door Cassander Eefticnk Schattenkerk

 

WinterSense
Vrijdag 19 november 2021 t/m 27 februari 2022
RAUM, Berlijnplein 520, Leidsche Rijn, Utrecht

De installaties Bamboo Pavillions en de Goede Voornemens Generator
zijn 24/7 en gratis te bezoeken.

Voor de programma’s moet gereserveerd worden:
raumutrecht.nl/agenda

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search