event

03/08–09/08

Stadscamping RAUM

In plaats van reizen naar het buitenland, kies je dit jaar misschien liever voor kamperen in eigen huis en op avontuur in eigen wijk en stad. Dat kan vanaf vrijdag 17 juli t/m zondag 30 augustus bij stadscamping RAUM op het Berlijnplein. Ontdek wat jij kan beleven deze zomer. Spelen doe je bij RAUM, slapen doe je thuis.

Alle ingrediënten voor een vakantie in eigen stad komen samen bij Stadscamping RAUM. Spelen, ontdekken en elkaar ontmoeten doe je  waar mogelijk – binnen de geldende coronamaatregelen – ook bij stadscamping RAUM. Je tent staat thuis, bij RAUM kan je speelgoed lenen, nieuw terrein ontdekken, een heuvel beklimmen, spelletjes doen, live muziek luisteren en je stadsburen ontmoeten. Kom ook vakantie vieren in eigen stad! Zes weken lang terecht bij RAUM voor je staycation. Vergeet niet via de links te reserveren om aan de GRATIS workshops deel te nemen.

PROGRAMMA WEEK #2

  • Download het weekprogramma HIER
  • Let op: activiteiten zijn gratis, reserveren verplicht. Vol = vol

WOENSDAG 5 AUGUSTUS
12.30-14.15 Kickboksen met Colloseum Gym (6+) – reserveer je gratis ticket hier 
Topatleet word je niet vanzelf. Het vraagt discipline en doorzettingsvermogen om bij de top te horen. Wij geloven dat kickboksen meer is dan een sport: het leert je zelfbeheersing, een positief zelfbeeld, respect en discipline. Jonge atleten van 6 t/m 15 jaar kunnen bij RAUM terecht voor een kickboksles van The Colloseum Gym.
16.00-17.00 Bootcamp met Narek (volwassenen) – reserveer je gratis ticket hier
Op Stadscamping RAUM kun je elke woensdag terecht voor een bootcamp verzorgd door personal trainer Narek Harutunyan. In zijn bootcamp’s legt Narek de focus op het trainen van kracht en weerbaarheid en vooral op de mindset die je nodig hebt om krachtig en weerbaar te zijn.
19.30-21.00 Stadsgesprek #1 Onthaasten – reserveer je gratis ticket hier 
Hoe weken we ons los van het snelle leven? In deze politiek van de uitputting rennen we, presteren we, participeren we samen. Waar is het einde aan de groei? In dit open gesprek zoekt RAUM naar de strategieën van verschillende mensen om te Onthaasten. Denk aan: ‘degrowth’, ‘unlearning’, alternatieven op comfort als consumptiepraktijk, en andere perspectieven op samenleven.

DONDERDAG 6 AUGUSTUS
20.30-22.30 Brommerbios x HKU’s finest (UITVERKOCHT)
De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Je ziet er films die (nog) niet in de bioscoop te zien zijn. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten -en bouwden- de Brommerbios in 2014 in Kanaleneiland en hebben sindsdien in bijna alle Utrechtse parken en op verlaten terreinen geparkeerd.

VRIJDAG 7 AUGUSTUS 
17.00-20.00 Campingdisco x Ask me later
20.00-20.45 RAUM Pop-Up | Benjamin Fro
Benjamin Fro is een Amsterdamse singer-songrapper die op dansbare beats tekeergaat met geëngageerde teksten. Zijn muzikale invloeden zijn o.a. Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Noname maar zijn boodschap komt overeen met die van Bob Marley, Logic en Laurynn Hill. Zijn muziek brengt verschillende genres samen en is altijd groovy en dansbaar.
22.00-0.00 Nightwalk met Exposium – reserveer je gratis ticket hier
Omdat wandelaars de echte gebruikers van de stad zijn, zouden steden gemaakt moeten zijn voor voetgangers. Wij geloven dat de stad een taal is, een reservoir aan mogelijkheden, en dat flaneren het spreken van die taal is. Dus nee, dit is geen gegidste wandeltocht. Deze wandeling loop je met en voor jezelf. Ontdek verschillende kanten van de stad: de bestaand, de waarschijnlijke en de schier onmogelijke.

ZATERDAG 8 AUGUSTUS
14.00-15.30 Creatief schrijven x Podcast Ansicht –reserveer je gratis ticket hier

Ik zie, Ik zie. Een literaire workshop
Durf jij de grens tussen feit en fictie op te zoeken? Kom schatgraven met Leonieke Baerwaldt. Zij laat zien hoe je de schatkamer naar je verleden kunt openen en geeft je hierna de mogelijkheid om ook eens in jouw toekomst rond te kijken.
Leonieke Baerwaldt (1985) studeerde filosofie en literatuurwetenschappen. In 2018 won ze de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Korte verhalen van haar verschenen o.a. in NRC en Kluger-Hans en op de website van De Revisor, Hard//hoofd en Papieren Helden. Ze schreef ook de aflevering Atlantis voor het tweede seizoen van podcast Ansicht. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman bij uitgeverij Querido.
21.00-22.30 Utrechtse Bingo met Coby & To – reserveer je gratis ticket hier 

ZONDAG 9 AUGUSTUS 
10.00-11.00 Yoga U – reserveer je gratis ticket hier 
15.00-15.45 Stadssafari (mindful walk) – reserveer je gratis ticket hier 
17.00-21.00 De Voorkamer presents: Global Grill (BBQ/muziek/verhalen) – reserveer je ticket a €8 hier
Op zondag 9 augustus vervagen de grenzen en smelten alle nationaliteiten samen tijdens onze heerlijke Global Grill! Wat eten mensen in Soedan tijdens het Offerfeest? Hoe smaakt een Marokkaanse BBQ? Wat eten veganisten eigenlijk tijdens een BBQ? En heb je ooit op West-Afrikaanse wijze gegrilde vis geproefd? Proef het allemaal tijdens de Global Grill!

Toegang voor alle activiteiten is gratis (behalve de BBQ), inschrijving verplicht.

SPELEN OP HET TERREIN
Bij de campingwinkel kan je gratis spelletjes en speelgoed lenen. Niemand hoeft zich te vervelen! Daarnaast vind je op het terrein een levensgroot Twisterspel, hybride kano en jeu de boule-baan!
Op het terrein van RAUM gelden richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19. Deze kan je nalezen op de website van het RIVM en worden beschreven in de campingflyer die verkrijgbaar is bij de campingwinkel.
– Op de stadscamping wordt gefotografeerd en mogelijk gefilmd. Mocht je dit niet op prijs stellen kan je je altijd even melden bij de campingwinkel.

 

Camping RAUM
17 juli t/m 30 augustus 2020
Gratis toegang

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search