event

08/07–21/08

Stadscamping RAUM

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor stadscamping RAUM! De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 8 juli om 17.00 uur door wethouder Eva Oosters. Daarna is de stadscamping zes weken van woe t/m zo vanaf 11.00 uur geopend voor iedereen in de stad die van het campingleven wil genieten.

Vanaf de start van de zomervakantie, vrijdag 8 juli, wordt het hele Berlijnplein omgetoverd tot stadscampingterrein. Van campingwinkel tot zomers terras, van bijzondere en interactieve kunstwerken tot dansen bij de campingDJ’s, deze zomer hoef je voor een heus campinggevoel niet de stad uit. Na de feestelijke opening op 8 juli is er elke week van vrijdag t/m zondag programma te beleven.

Brommerbios met NFF tot dansen bij Utrechtse DJ’s

Op het programma staat onder meer een Kawina workshop (Surinaamse percussie), voorlezen voor kinderen, een vlog/filmworkshop, Brommerbios met NFF en elke vrijdagavond dansen onder de sterren met Utrechtse DJ’s en bands! Verder kunnen kids van woensdag t/m zondag terecht bij de campingwinkel om speelgoed te lenen en bijvoorbeeld op de camping te voetballen of hoelahoep. Op het terras van Wijkrestaurant Venster kan je terecht voor een drankje, lunch en diner.

Kunst op de stadscamping

Stadscamping RAUM biedt meer dan alleen campingprogramma. Je vindt er ook bijzondere kunstwerken, zoals het bekende werk ‘Floating Field’ van Zoro Feigl, je kan tot acht personen avontuurlijk overnachten in een werk van Utrechtse kunstenaar Jonathan Straatman en je vind er een speels werk van Opperclaes.

wijkrestaurant venster en diy bbq

Zoals het hoort op de camping: je bent van harte welkom om zelf te komen BBQ-en op de aangegeven BBQ-plaatsen. Geen zin om te koken? Geen probleem: Wijkrestaurant Venster zorgt elke dag voor lunch en diner, met elke week een nieuwe kaart. En natuurlijk kan je er terecht voor een drankje op het zonovergoten terras!

de gratis speelgoeduitleen

Terwijl de ouder(s) genieten op het terras, kunnen de kids lekker rondrennen op het Berlijnplein en elke dag vanaf 11.00 uur terecht bij de Campingwinkel om bijvoorbeeld spelletjes, hoepels en een voetbal te lenen. Zo hoeft niemand zich te vervelen 🙂

PROGRAMMA WEEK 1 (openingsweekend)

Vrijdag 8 juliVrijdagavond bij RAUM
17:00 – 22:00 uur Funkkaravaan dj’s

Zaterdag 9 juli
17:00 – 22:00 uur dj Menno de Meester

Zondag 10 juli
09:30 – 10:30 uur Yoga

PROGRAMMA WEEK 2

Vrijdag 15 juli –Vrijdagavond bij RAUM
17:00 – 20:30 uur Dj DNS
20:30 – 21:00 uur Kinsmit & Hamid
21:00 – 22:00 uur Dj DNS 

Zaterdag 16 juli
10:00 – 11:00 uur – Kinderprogramma – Marley’s Magisch Voorleesmoment (4+)
Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed.

14:00 – 15:00 uur – Workshop | Kawina (Surinaamse percussie)
In de Kawina workshop maak je kennis met de Surinaamse percussie-instrumenten zoals de hari, de koti, de skratji en nog enkele anderen.

15:00 – 16:30 uur Workshop | Vloggen (10+)
In deze workshop Vloggen leer je van de filmpro’s van Hoogt on Tour hoe je zelf een eigen vlog kunt maken en wat daar allemaal bij komt kijken.

20:30 – 22:30 uur – Utregse Bingo
Coby & To van de Utrechse Bingo zijn wereld beroemp in Utreg en komen speciaal voor de Stadscamping naar het Berlijnplein. Net als voorgaande jaren wordt dit de campinghit waar je uiteraard prachtige prijzen kunt winnen. Haal jouw bingokaarten, kom gezellig naar de camping en speel mee met Coby & To!

Zondag 17 juli
09:30 – 10:30 uur Yoga

Kids kunnen van woensdag t/m zondag terecht bij de campingwinkel om speelgoed te lenen en bijvoorbeeld op de camping te voetballen of hoelahoepen.

Stadscamping RAUM wordt mede mogelijk gemaakt door het K.F. Hein Fonds en het Mondriaanfonds en valt tevens onder het programma van Utrecht 900.

Stadscamping RAUM
Vr 8 juli t/m zo 21 augustus
Opening: vrijdag 8 juli om 17.00 uur

Berlijnplein, Utrecht
Open: woensdag t/m zondag va 11.00 uur
Toegang gratis

Facebook Aanmelden opening
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search