event

18/06

SOUK Utrecht

SOUK Utrecht is een nieuwe markt & festival op het Berlijnplein. Op SOUK Utrecht vind je kunst, mode, design, muziek en eten maak je kennis met tradities en (moderne) gewoontes uit de Arabische en Amazigh cultuur.

Veel inwoners van Utrecht voelen zich thuis in meerdere culturen. We willen de rijkdom uit verschillende culturen onder de aandacht brengen en samen vieren. Want hoe mooi is het als je beide werelden begrijpt en het beste uit beide werelden kan halen.

markt op het Berlijnplein

Berlijnplein tovert op zaterdag 18 juni om in een kleurrijke beleving! Dwaal over een markt met bijzondere producten, geniet van de tunes van jonge DJ’s van Yallah Yallah, muzikale optredens en culturele ontmoeting bij Culture Shock (De Voorkamer), lekker eten proeven bij verschillende foodtrucks, een workshop Midden-Oosterse dabke dans volgen of henna leren zetten, of een podiumgesprek bijwonen. Of kom gewoon lekker ontspannen in het gras of op het terras. SOUK Utrecht is voor iedereen die nieuwsgierig is naar andere culturen, voor iedereen die de diversiteit in de stad wil vieren en kennis wil maken met verschillende leefwijzen in de stad.


programma

Markt | 12.00-18.00 uur
Markt met mode, sieraden, authentieke hapjes, hoofddoeken, speelgoed en andere authentieke producten.
Gratis toegang 

Henna workshop ‘Hand van Fatima’ | 12.00-13.00 uur & 13.30-14.30 uur
Fatima heeft haar liefde gevonden in het zetten van henna schilderingen en leert je alles over henna: hoe je het maakt en waar het vandaan komt. De workshop is 12+, ook leuk voor ouders en kinderen dus!
Tickets €3,50

Kleigerechten – De Vrijstaat | 12.00-13.00 & 14.30-15.30 uur
Tijdens SOUK Utrecht kunnen kinderen zich laten inspireren door verschillende gerechten en kleien bijzondere gerechten, die te vinden zijn bij de foodtrucks. Kinderen onder de 6 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.
Tickets €3,50

Backgammon leren spelen | 13.00-14.00 & 15.00-16.00 uur
Op het Berlijnplein vind je verschillende bordspellen op de tafels, waaronder backgammon. Omdat niet iedereen weet hoe dit gespeeld wordt, kan je aanschuiven bij Joseph, die je de tips & tricks van het spel leert.
Gratis toegang

Podiumgesprek ‘Kleurrijke vaders’ | 13.00-14.00 uur
Schrijver Mounhim Tahtahi schreef een boek over de reis die zijn vader maakte van Marokko naar Nederland, Paul Haullussy’s vader kwam als Molukse verstekeling. Twee unieke verhalen met één gemene deler.
Host: Raja Felgata
Gratis toegang

Dabke workshop door Dabke Nights | 14.00-14.30 uur
Dabke is een Midden-Oosterse dans die erg populair is in landen als Syrië, Libanon en Jordanië en wordt veel gedanst op feestelijke gelegenheden. De basis is door iedereen te leren, geen danservaring nodig.
Gratis toegang

Arabisch taalcafé ism De Voorkamer | 14.30-15.30 uur 
Hoe bestel je eten in het Arabisch? Leren tellen en simpele woordjes om direct in praktijk te kunnen zetten op de markt, leer je tijdens het Arabische Taalcafe van De Voorkamer.
Tickets €3,50

Lino workshop ism De Voorkamer | 14.30-16.30 uur
Leer linosnijden en maak je eigen kunstwerk. Na de workshop laten we de werken drogen en haal je ze het aan het einde van de dag weer op. In de tussentijd kun je lekker ronddwalen op de markt.
Tickets €3,50

Culture Shock | 15.30-16.00 uur 
Twee culturen ontmoeten elkaar in de muziek. Syrische violist Anan Alkadamani en Nederlandse pianist Jasper Hutte spelen geïmproviseerde sets.
Gratis toegang

Optreden Ud speler Talal Fayad (Ud) | 16.00 uur
Talal Fayad speelt het bekende instrument de Oud en geeft een akoestische performance.
Gratis toegang

Modeshow Nadia El Barnoussi | 17.00-17.15 uur
Nadia El Barnoussi is ontwerper en eigenaresse van het bedrijf Barnoussi. Tijdens deze modeshow kan je kennismaken met haar ontwerpen (geïnspireerd op de Amazigh cultuur).
Gratis toegang

HOE KOM IK NAAR HET BERLIJNPLEIN?
Toegang tot SOUK Utrecht is gratis. Alleen voor workshops waarbij dit aangegeven staat moet een ticket gekocht worden.
SOUK Utrecht vindt plaats op het Berlijnplein bij RAUM. Parkeren kan in de Parkeergarage Berlijnplein, Berlijnplein 14. Het tarief is € 2,55 per uur of op de openbare parkeerplaats Berlijnplein, voor Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Het tarief is € 3,22 per uur.

-> let op, het OV staakt op zaterdag 18 juni. Hoe kom je dan naar Berlijnplein? Dit zijn de opties:
🚲 Berlijnplein is slechts 15 min fietsen vanaf Utrecht CS. Neem evt een OV fiets of leen een elektrische fiets via de TIER app.
🚂 Pak vanaf Utrecht CS de trein naar Station Utrecht Leidsche Rijn. Berlijnplein is dan op drie minuten loopafstand.
🚗 Er is voldoende parkeerplek tegenover het Berlijnplein.
🚌 Bus 73 rijdt wél richting station Leidsche Rijn, kijk op
www.u-ov.info voor de beste opties.

 

SOUK Utrecht
Locatie: Berlijnplein
12:00 – 18:00 uur
Toegang gratis
(Workshops deels betaald)

Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search