event

10/09–05/11

Sint-Maarten Parade Workshops

In het kader van de Sint-Maarten Parade, geeft Jurrian van den Haak vanaf 10 september een reeks acht workshops in het nieuwe paviljoen van RAUM. Je leert onder andere over Sint Maarten, Het Vuur, Oosterse sculpturentechnieken en rijstpapier. De workshops zijn een samenwerking van Sharing Art Society en RAUM en bewegen zich richting het eindspektakel Het Vuur van Sint Maarten op vrijdagavond 9 november.

Tijdens deze reeks van workshops maak je lichtkostuums en eventueel draagbare lichtsculpturen voor de Sint-Maarten Parade. We werken hierbij met een oude Japanse techniek, waarbij wilgentenen het geraamte vormen en zijdevloeipapier de transparante huid. LED verlichting die in het geraamte is bevestigd zorgt uiteindelijk voor een betoverend resultaat tijdens de optocht. De workshop vindt plaats onder leiding van kunstenaar Jurrian van den Haak. Hij neemt je mee in het proces van het ontwerpen en maken van een sculptuur uit wilgenenen en papier en de techniek die hoort bij het aanbrengen van LED verlichting.

Over Jurrian
Jurrian is sinds 2012 als kunstenaar betrokken bij de Sint-Maarten Parade. Hij volgde in dat jaar een masterclass van de Britse kunstenaar Daniel Fox, die deze techniek voor de parade vanuit Engeland naar Utrecht bracht. Vanaf toen heeft hij deze techniek in zijn eigen praktijk geïntegreerd en sindsdien realiseert hij behalve voor de Sint-Maarten Parade ook lichtsculpturen voor andere opdrachtgevers.

Reserveren
Reserveren kan tot maandag 10 september 12.00 uur. Er is plaats voor maximaal 30 personen. De reservering is geldig voor de gehele reeks van acht workshops.

Vrijwillige bijdrage
Om te zorgen dat iedereen aan deze masterclass kan meedoen, is deelname gratis. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan het organiseren van de workshop, daarom stellen we vrijwillige bijdragen zeer op prijs. 
Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar NL91 TRIO 0781 3830 64  t.n.v Stg Sharing Arts Society o.v.v. ‘vrijwillige bijdrage masterclass’.

Data:
10, 17 en 24 september,
1, 8, 15 en 29 oktober,
5 november

Tijd:
19.30 – 22.00 uur

Locatie:
RAUM

Facebook Reserveren
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search