expositie

15/09–30/09

United Painting x Welkom in Utrecht

United Painting, Welkom in Utrecht en stadslab RAUM sloegen in aanloop naar 'Rondje Singel - Leidsche Rijn' de handen ineen. Op het terras van Wijkrestaurant Venster op het Berlijnplein maakte United Painting in samenwerking met azc bewoners via Welkom in Utrecht een schildering geïnspireerd op ontwerpen van beeldend kunstenares Jolanda Schouten.

United Painting

United Painting is een collectief van creatieve denkers en makers dat sociale verandering teweeg brengt door het creëren van gezamenlijke kunstprojecten. De projecten transformeren ruimtes die anders onbenut en kleurloos zijn. Met de verfprojecten opereert United Painting op het snijvlak van kunst, design, cultuur en maatschappij, waarbij het interactieve proces net zo belangrijk is als het visuele eindresultaat.

Foto: Mariska Kerpel

Welkom in Utrecht

In september 2015 kwamen veel mensen in actie om iets te doen voor de grote groep vluchtelingen die naar Nederland kwamen. Welkom in Utrecht riep een Facebookgroep in het leven om ideeën en initiatieven uit Utrecht een podium te geven en waar initiatiefnemers elkaar konden vinden. Diezelfde maand nog groeide Welkom in Utrecht uit tot een platform waar vanuit tientallen organisaties en betrokken burgers kunst, cultuur, sport en taal-activiteiten organiseerden. Sinds 2016 is Welkom in Utrecht een stichting die zich inzet om initiatieven te stimuleren die vluchtelingen helpen zich thuis te voelen in de stad.


Foto: Mariska Kerpel

Jolanda Schouten

‘Let’s grow flowers, not walls’ is een community borduurproject waar mensen uit alle windstreken samenwerken aan een groot gezamenlijk bloementapijt. Het project heeft als inspiratie gediend voor de schildering.

Elke dag te zien
Wijkrestaurant Venster

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search