expositie

30/04–29/08

Expositie: RAUM der Lusten

Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, te werken en te ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? Stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, wijken en steden, gaan we ons dan ook anders gedragen?

Samen met architectenbureau ZUS en bekende makers en ontwerpers onderzoekt RAUM der Lusten in een expositie op het Berlijnplein de publieke ruimte van de toekomst.

tuin der lusten

De expositie RAUM der Lusten experimenteert met de openbare ruimte aan de hand van nieuw ontworpen landschappen, geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch.  In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.

UNIEKE ERVARING OP HET BERLIJNPLEIN

De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor, dat een voorsprong neemt op de invulling van de publieke ruimte in een post-corona tijdperk.

De tuin der Lusten – Jeroen Bosch

deelnemende makers EXPOSITIE

In de expositie RAUM der Lusten zijn werken te zien van o.a:

Atelier Van Lieshout
Maarten Baas
Andrea Hasler
Cédric van Parys / Office CCXD 
Studio Ossidinana

Hier vind je binnenkort de volledige plattegrond van de expositie.

WORKSHOPS, PERFORMANCE EN ANDERE PROGRAMMA’S

Tijdens RAUM der Lusten zullen er verschillende performances, workshops en andere activiteiten plaatsvinden. Hou deze site en onze socials in de gaten voor de aankondigingen.

Coronamaatregelen en online EXPERIENCE

De expositie bevindt zich in de openlucht en biedt voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bezoek de website van RAUM voor informatie over aanvullende coronamaatregelen. Ben je niet in de gelegenheid de expositie te bezoeken? RAUM der Lusten biedt ook een online experience.

praktisch

De expositie is gratis en vrij toegankelijk, reserveren is verplicht.
Tickets voor de performances en workshops zijn binnenkort verkrijgbaar.
Locatie: Berlijnplein 520, Utrecht

OVER RAUM DER LUSTEN

RAUM der Lusten is gecureerd en ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Sinds de oprichting in 2001, houdt bureau ZUS zich bezig met architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp, waarbij de grenzen tussen deze verschillende domeinen worden verlegd.

RAUM der Lusten
30 april t/m 29 augustus
expositie, programma
online experience

Toegang expositie gratis
Reserveren verplicht

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search