expositie

30/04–29/08

Expositie: RAUM der Lusten

Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen?

Samen met architectenbureau ZUS en bekende en jonge makers en ontwerpers onderzoekt RAUM der Lusten in een expositie, programma én in de online omgeving de publieke ruimte van de toekomst.

tuin der lusten

De expositie RAUM der Lusten experimenteert met de openbare ruimte aan de hand van nieuw ontworpen landschappen, geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch.  In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.

UNIEKE ERVARING OP HET BERLIJNPLEIN

De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor, dat een voorsprong neemt op de invulling van de publieke ruimte in een post-corona tijdperk.

De tuin der Lusten – Jeroen Bosch

deelnemende makers EXPOSITIE

De expositie bestaat uit een werken van gerenommeerde en nieuwe makers:

Atelier Van Lieshout, Maarten Baas, Andrea Hasler, Cédric van Parys / Office CCXD, Studio Ossidinana, Extinction Rebellion, Watershed, Daphne Huisden, Jonathan Griffioen, Asif Azim, Selm Wenselaers, Simone Atangana Bekono, Sandro van der Leeuw, Willem de Haan, Myrte van der Molen, Lily Higgins & Bruno Setola, Caz Egelie, Melissa Schriek, Failed Architecture, QFFU, SMELT.

Er zal nieuw werk te zien zijn van o.a. Maarten Baas en Cédric van Parys | Office CCXD.

Hier vind je binnenkort de volledige plattegrond van de expositie.

WORKSHOPS, PERFORMANCE EN ANDERE PROGRAMMA’S

Tijdens RAUM der Lusten zullen er verschillende performances, workshops en andere activiteiten plaatsvinden. Hou deze site en onze socials in de gaten voor de aankondigingen.

VIRTUELE EXPERIENCE

RAUM der Lusten biedt ook een virtuele experience, die vanaf 28 april te bekijken is. De virtuele experience biedt een nieuwe manier om een expositie en de (online) publieke ruimte te beleven. Deze online omgeving is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Kummer & Herrman.

Coronamaatregelen

De expositie bevindt zich in de openlucht en biedt voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bezoek de website van RAUM voor informatie over aanvullende coronamaatregelen.

De expositie is gratis en vrij toegankelijk.
Tickets voor de performances en workshops zijn binnenkort verkrijgbaar.
Locatie: Berlijnplein 520, Utrecht

OVER RAUM DER LUSTEN

RAUM der Lusten is gecureerd en ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Sinds de oprichting in 2001, houdt bureau ZUS zich bezig met architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp, waarbij de grenzen tussen deze verschillende domeinen worden verlegd.

Ontwerp campagne: Nina Matthijsen | Take a Detour

RAUM der Lusten
30 april t/m 29 augustus
expositie, programma
virtual experience

Toegang expositie gratis

Online opening: 30/4, 16uur
via raumderlusten.nl

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search