expositie

30/04–29/08

Expositie: RAUM der Lusten

Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen?

De expositie RAUM der Lusten laat een nieuw en spannend alternatief zien op onze openbare pleinen en parken. Het concept is geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch.  In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.

UNIEKE ERVARING OP HET BERLIJNPLEIN

De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor. De expositie en het programma bestaat uit nieuwe en bestaande werken van gerenommeerde en jonge kunstenaars, waaronder:

Atelier Van Lieshout, Maarten Baas, Andrea Hasler, Cédric van Parys / Office CCXD, Studio Ossidinana, Extinction Rebellion, Watershed, Daphne Huisden, Jonathan Griffioen, Asif Azim, Selm Wenselaers, Erik Alink, Sandro van der Leeuw, Willem de Haan, Myrte van der Molen, Lily Higgins & Bruno Setola, Caz Egelie, Melissa Schriek, Failed Architecture, QFFU, SMELT.

PROGRAMMA’S: van brommerbios tot instagram talks

Tijdens RAUM der Lusten zullen er verschillende performances, workshops en andere activiteiten plaatsvinden, deze worden aangekondigd via de agenda op deze website.


VIRTUELE (game) EXPERIENCE
RAUM der Lusten biedt ook een virtuele experience, die vanaf de opening te bekijken is het online platform dat 30 april gelanceerd wordt. De virtuele experience biedt een nieuwe manier om een expositie en de (online) publieke ruimte te beleven. Deze online omgeving is ontwikkeld in samenwerking met Utrechts ontwerpbureau Kummer & Herrman.

praktisch

De expositie is gratis en 24/7 vrij toegankelijk.
Tickets voor de performances en workshops zijn via de agenda verkrijgbaar.
Locatie: Berlijnplein 520, Utrecht
De expositie bevindt zich in de openlucht en biedt voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op het terrein gelden de heersende maatregelen rondom corona.

OVER RAUM DER LUSTEN

RAUM der Lusten is een initiatief van Stadslab RAUM en gecureerd in samenwerking met architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Sinds de oprichting in 2001, houdt bureau ZUS zich bezig met architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp, waarbij de grenzen tussen deze verschillende domeinen worden verlegd.

Ontwerp campagne: Nina Matthijsen | Take a Detour

RAUM der Lusten
30 april t/m 29 augustus
expositie, programma
virtual experience

Toegang expositie gratis

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search