event

10/09

RAUM to play – UITfeest (Rondje Singel)

Op 10 september opent cultureel Utrecht tijdens het Uitfeest haar deuren om iedereen een voorproefje te geven van wat je er door het jaar heen kunt vinden. Bij RAUM ervaar je de transformatie van de publieke ruimte naar een inspirerende en inclusieve plek door middel van samenwerkingen met creatievelingen uit de stad. 

Tussen 12:00 en 17:00 uur is RAUM een plek waar je kunt spelen, inspiratie kan opdoen of gewoon lekker kan ontspannen in de unieke omgeving van het Berlijnplein.

Wat kun je er beleven?

Unieke vloerschildering door United Painting in samenwerking met Welkom in Utrecht

United Painting maakt in samenwerking met Welkom in Utrecht live een vloerschildering op het Berlijnplein. De schildering is geïnspireerd op kleuren en patronen uit verschillende culturen en wordt gemaakt in samenwerking met verschillende communities.

United Painting is een collectief van creatieve denkers en makers, die sociale verandering teweeg willen brengen door het creëren van participatieve kunstprojecten die ruimtes transformeren. De verfprojecten opereren op het snijvlak van Kunst, Design, Cultuur en Maatschappij, waarbij het interactieve proces net zo belangrijk is als het visuele eindresultaat.

Interactieve installatie ‘soft spot’ van Opperclaes

Met Soft Spot kan iedereen zijn eigen perfecte ruimte creëren. Soft Spot is een mobiele installatie die bestaat uit bouwstenen van verschillende vormen en formaten. De blokken passen in elkaar, zijn verplaatsbaar en stapelbaar. Hiermee kunnen mensen de meest creatieve omgevingen creëren. Tegelijkertijd nodigt het werk uit om anderen niet uit te sluiten, ook hen er gebruik van te laten maken en het samen met anderen te gebruiken. Het werk vormt een kunstzinnige speelplaats voor jong en oud en daagt de bezoeker uit om de spelende mens in jezelf naar boven te halen.

Tentoonstelling ‘Berlijnplein in beeld’

Deze tentoonstelling neemt je mee in de geschiedenis van 5 jaar Berlijnplein. Van lege vlakte tot stadslab en verzamelplaats voor theatermakers, kunstenaars en andere creatievelingen. Samen met alle pleingenoten maken we dit visueel in een tentoonstelling op het plein.

Muziekprogramma van Nietmachine

Nietmachine ontwikkelt zich tot dé organisator van Utrecht voor hip-hop muziek, festivals, talentontwikkeling, expo en nachtprogrammering. Nietmachine programmeert hiphopartiesten en organiseert evenementen waarbij live hip-hop muziek en andere kunstvormen samenkomen. De eindverantwoordelijke en bedenker is Sander Brouwer, ook wel bekend als STEEP. Hij is artiest en stadsambassadeur van Utrecht. Het programmeren begon allemaal met een huisfeest in Kanaleneiland, maar groeide daarna al gauw door naar evenementen in De Helling en later ook andere locaties.Op het programma staan 8a, Elvilia en Ekio, Formula C, Luc as Rich, Mello Mallik en Monnik.

Floating Field – Zoro Feigl 

Ervaar hoe het is om op een bewegend graslandschap te lopen! Op het kunstwerk Floating Field van kunstenaar Zoro Feigl kan je ervaren hoe het is als het gras en de grond onder jouw voeten beweegt.

Common Ground volkstuin

In samenwerking met Common Ground heeft RAUM een moestuin gerealiseerd op het Berlijnplein. Bij dit tuinproject verbinden we verschillende mensen uit de hele buurt.

11 september, Wolvenplein

Op zondag 11 september kun je een klein voorproefje van RAUM krijgen bij het Wolvenplein in Utrecht. Hier vind je onder meer het werk Soft Spot van Opperclaes. Ook zullen hier sjoelbakken staan die door studio Kapitaal gecureerde ontwerpers als canvas gebruikt hebben. 

Zaterdag 10 september
12:00 – 17:00 uur
Toegang gratis

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search