RAUM Drops - Kunst, technologie, markt en gezelligheid in Utrecht, Berlijnplein Leidsche Rijn
event

08/04

RAUM Drops

RAUM Drops alles wat nieuw is op het RAUM-terrein. Installaties, gesprekken, het kan van alles zijn. Het is altijd het startschot voor een nieuwe fase op een plek die steeds verandert.

Spiegelend paviljoen

Op 8 april lanceren we Image Archeology van makers Sacha van den Haak en Anton Lamberg: beeldmateriaal van de omgeving wordt verzameld en op chronologische wijze gepresenteerd in een continue livestream, die beeld samenvoegt tot nieuwe aarde in lagen. Jij kunt bijdragen door jouw beeld in te sturen, waardoor archiefmateriaal en hedendaags beeld tot nieuwe oogst leiden.

Villa met rotspartij

In december gaven we een voorproefje en vanaf 8 april is ‘ie af: de Berlijnpleinfontein. Een villa van 2 bij 2 meter op de top van een berg, waarvan je droomt dat je er zou kunnen overnachten. Het werk van maker Leonard van Munster prikkelt je verlangen op schaal.

De makers vertellen

Onze host Teddy Tops vraagt de makers van de nieuwe installaties het hemd van het lijf. Hoe zijn zij bijvoorbeeld tot de ontwerpen gekomen? Wat is de relatie tussen de installaties en de omgeving? Om 14:00 uur met Leonard van Munster van de Berlijnpleinfontein, en om 15:30 uur met Sacha van den Haak en Anton Lamberg van Image Archeology. Luister en vraag mee tijdens Maakpraat!

RAUM Drops Buqs bouwen workshop

RAUM tour door directeur

RAUM-directeur Donica Buisman vertelt tijdens het evenement meer over RAUM, zodat je ons expositieplein beter leert kennen. Wat is RAUM nu eigenlijk? Hoe zien we de toekomst van RAUM voor ons? Om 12.30 – 13.00 uur en 14.45 – 15.15 uur.

Wezens die de stad kleuren met technologie

Op 7 april is er een Buqs avondwandeling, waarin het verhaal achter de elektronische koloniewezens en de mogelijke toekomst van de slimme stad wordt besproken. In de middag van 8 april kun je gratis meedoen aan de workshop Buqs bouwen door Teun Verkerk en Joris Hoogeboom. Hack de stad!

Utrechts reizende markt met moois

RAUM Drops op deze eerste editie ook de eerste publieke take-over: Le Bazarre! Utrechts reizende markt presenteert een gecureerde selectie van ’s Neerlands vintagehandelaars, lokale boeren, modemeisjes en -mannen, ontwerpers, illustratoren, productdesigners en andere creatieven. Kramen vol vintage kleding en huisraad, prints, antiek, vinyl en ander mooi spul dus!

Le Bazarre bij RAUM, markt in Utrecht - Utrecht tips

Tijdschema

12.00 – 17.00 / Image Archeology, Berlijnpleinfontein, Buqs workshop, Le Bazarre, DJ Brother He1nz

12.30 – 13.00 / RAUM tour (door Donica Buisman, directeur)
14.00 – 14.30 / Maakpraat gehost door Teddy Tops met maker Leonard van Munster (Berlijnpleinfontein)
14.45 – 15.15 / RAUM tour (door Donica Buisman, directeur)
15.30 – 16.00 / Maakpraat gehost door Teddy Tops met makers Sacha van den Haak & Anton Lamberg (Image Archeology)

RAUM Drops
Zondag 8 april
12:00-17:00 uur

Gratis!
(Neem wel cash mee voor marktaankopen)

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search