event

21/07

RAUM Buurtborrel x SummerPlay opening

De RAUM Buurtborrel is een maandelijks terugkerende borrel voor de buurt in Venster, het wijkrestaurant van RAUM. RAUM ligt aan het Berlijnplein, waardoor we niet alleen Leidsche Rijn maar ook Lombok en Oog in Al tot onze buren mogen rekenen. Dus houd je van een beetje buurtgevoel, wees dan welkom!

De RAUM Buurtborrel is altijd op zondagmiddag, met muziek en programma tussen 14:00 – 18:00 uur. Niks moet, alles mag, we houden het graag ongedwongen. Maar áls je het leuk vindt, kun je kennismaken met lokale initiatieven en ondernemers, meedoen aan een korte workshop of voorzichtig dansen op de platen van de DJ. Soms vragen we je input op een RAUM-kwestie, bijvoorbeeld of je ideeën hebt voor ons programma. Het programma van de Buurtborrel maken we meestal een week van tevoren bekend. Ook de kleintjes zijn welkom: voor hen hebben we een speelhoek én programma. Kun jij lekker een biertje drinken.

Programma Opening SummerPlay / Buurtborrel
De opening van de expositie van SummerPlay vindt plaats tijdens de maandelijkse buurtborrel van RAUM. Wethouder Victor Everhardt opent met spelers van Jong FC Utrecht en in het bijzijn van kunstenares Jennifer Rubell (USA) op ludieke wijze de expositie SummerPlay bij cultureel stadslab RAUM in Utrecht. Rubell maakte speciaal voor SummerPlay de kunstinstallatie ‘Red Bed’: een enorm springmatras van 14 bij 20 meter, in de kleuren van de Utrechtse voetbalclub. Zo nodigt ze, net zoals voetbal dat kan doen, een diversiteit aan doelgroepen uit mee te spelen in de stad.

Radio RAUM: HE1NZ BROTHERS
van 14:00 – 18:00
‘Strictly-vinyl-nerd’ die alle hoeken van het muzikale spectrum probeert aan te tikken.

De Maakplaats van Cultuur19 (2-100 jaar)
van 14:00 – 18:00
Cultuur19 is aanwezig met De Maakplaats, het mobiele kunstlab voor kinderen. In De Maakplaats staat de tijd even stil, zodat kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Met wisselende materialen “Geheime Ingrediënten”, kun je zelf aan de slag met het maken van een vrij kunstwerk. Voor deze Maakplaats nodigt Cultuur19 kunstenaar Esther Hoogendijk uit van het Kopieerhuisje. In het Kopieerhuisje experimenteren kinderen met kopieerapparaten, knopjes en stapels papier en bouwen zij aan een eigen fantasiewereld.

Officiële opening SummerPlay
van 15:00 – 15:30
Op feestelijke wijze openen we onze zomerexpositie SummerPlay over het belang van spel in stedelijk ontwerp. Geen bewoner kan leven zonder te spelen in de stad. Dit kan letterlijk, zoals met sport, maar ook door het stedelijk ontwerp zo vorm te geven dat mensen zich spelenderwijs en al onderzoekend door de stad kunnen bewegen. De kunstinstallatie ‘Red Bed’ van Jennifer Rubell (USA) laat op bijzondere wijze zien wat spel kan betekenen voor de stad. Dit kunstwerk stimuleert niet alleen beweging, maar ook het samenbrengen van verschillende groepen mensen. Niet geheel toevallig is het kunstwerk ‘Red Bed’ dan ook in de de kleuren van FC Utrecht geproduceerd. De opening wordt geheel in stijl gedaan door Greg Nottrot (Nieuw Utrechts Toneel), wethouder Victor Everhardt, kunstenares Jennifer Rubbell en spelers van Jong FC Utrecht.

Samsara van Monobanda
van 15:30 – 18:00
De VR (virtual reality) maskers van Samsara bieden spelers een nieuwe manier om de werkelijkheid te bekijken. In de maskers zit een videoscherm waarop je jezelf van een afstand ziet en elke beweging die je maakt zie je direct terug op het scherm. Het is alsof in een game beland bent waarbij je ogen niet meer in je lichaam zitten, maar een paar meter verder aan de muur plakken. Je speelt het met meerdere mensen: een sfeer waar volslagen vreemden giechelend contact met elkaar opzoeken of juist om elkaar heen draaien. Tijdens deze opening ervaar je zo de installatie ‘Garden Sculptures’ op geheel eigen wijze.

Aanschuifdiner
vanaf 18.00 in Venster
Ons restaurant Venster houdt van de buurt en daarom hosten ze iedere maand een aanschuifdiner! Het is simpel: lange tafels en aanschuiven maar. Wat Venster serveert is een verrassing, maar in ieder geval gevarieerd en voor ieder wat wils. Mee-eten kost slechts € 12,50. Dat is geen geld voor goed eten en een kennismaking met gezellige nieuwe buren, toch? Reserveren via info@vensterutrecht.nl of 030-2006 187.

De Buurttroon
Leuke, bijzondere buurtinitiatieven… je kent ze misschien niet, maar ze zijn er zeker! Heb je een bijzonder initiatief of wil je jouw onderneming onder de aandacht brengen, neem dan plaats op de Buurttroon.  De Buurttroon is een mini-marktkraam en troon in één, met natuurlijk ruimte voor promotiemateriaal. Je krijgt een uur de tijd om buurtborrelaars te enthousiasmeren en informeren over jouw initiatief.

Meedoen? Schrijf je in via dit formulier. Tijdens iedere RAUM Buurtborrel is er plek voor twee initiatieven. Bij veel animo maken we een selectie. Je hoort ruim van tevoren of je de komende Buurttroon kunt invullen.

Zondag 21 juli
14.00 – 18.00
RAUM x Venster

Officiële opening SummerPlay: 15.00 uur
Locatie: RAUM – Venster
Gratis toegang

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search