event

21/04

RAUM Buurtborrel #3

De RAUM Buurtborrel is een maandelijks terugkerende borrel voor de buurt in Venster, het wijkrestaurant van RAUM. RAUM ligt aan het Berlijnplein, waardoor we niet alleen Leidsche Rijn maar ook Lombok en Oog in Al tot onze buren mogen rekenen. Dus houd je van een beetje buurtgevoel, wees dan welkom!

De RAUM Buurtborrel is altijd op zondagmiddag, met muziek en programma tussen 14:00 – 18:00 uur. Niks moet, alles mag, we houden het graag ongedwongen. Maar áls je het leuk vindt, kun je kennismaken met lokale initiatieven en ondernemers, meedoen aan een korte workshop of voorzichtig dansen op de platen van de DJ. Soms vragen we je input op een RAUM-kwestie, bijvoorbeeld of je ideeën hebt voor ons programma. Het programma van de Buurtborrel maken we meestal een week van tevoren bekend. Ook de kleintjes zijn welkom: voor hen hebben we een speelhoek én programma. Kun jij lekker een biertje drinken.

Programma
Radio RAUM
Van 14:00 – 18:00
Global sounds. Radio RAUM haalt inspiratie uit vele windstreken en generaties

Lancering Superhaas door Terwijde Bierclub (+18 jaar)
van 14:00 – 18:00 (15.00 uur officieel proostmoment) op het terras van Venster
Van de keukentafel in Leidsche Rijn naar de Brouwmarkt voor een startpakketje bierbrouwen. Edward, Olaf, Roel en Jelmer van de Terwijde Bierclub hebben na jarenlang proeven en vele keukenbrouwsels, voor al hun bieren het ultieme recept gevonden. Inmiddels produceren ze ook op grotere schaal. Tijdens de Buurtborrel lanceren ze hun allernieuwste kind: de Superhaas. Extra tof is het feit dat de RAUM hazen van kunstenaar Koen Fraijman zijn gebruikt als mascotte voor op het label. Dit bier is strak, fris en doortastend, net zoals de echte haas. Proef ‘m zelf!

De Angstfabriek
Starttijden: 14.00 / 14.30 / 14.45 / 15.00 / 15.15 (de experience duurt 1,5 uur)
Tickets: https://angstfabriek.nl/tickets
Je hebt ‘m misschien al zien staan, De Angstfabriek op het terrein van RAUM. In deze ‘fake fear factory’ word je middels theater, spel en escape room achtige elementen meegesleept in een wereld waar de kassa rinkelt als de angstkoersen stijgen. Laat je onderdompelen in deze spannende experience en vraag je af: waar moeten we nu eigenlijk bang voor zijn?

Green screen science-fiction film maken met Beam It Up! (4 – 14 jaar) 
14:00 – 17:00 in de Werkplaats
We toveren RAUM om tot science-fiction filmset! Kids kunnen tijdens de Buurtborrel aan de slag met achtergronden maken voor de green-screen, helemaal geïnspireerd op de stad van de toekomst. Met decorstukken en verkleedkleren spelen ze vervolgens een scene voor de green-screen. Daarna worden de science-fiction achtergronden met de computer ingevoegd en hoppa, de filmsterren in wording zijn vastgelegd op foto en/of film. Niks is wat het lijkt in de stad van de toekomst…

Aanschuifdiner
Vanaf 18.00 in Venster
Ons restaurant Venster houdt van de buurt en daarom hosten ze iedere maand een aanschuifdiner! Het is simpel: lange tafels en aanschuiven maar. Wat Venster serveert is een verrassing, maar in ieder geval gevarieerd en voor ieder wat wils. Mee-eten kost slechts €12,50. Dat is geen geld voor goed eten en een kennismaking met gezellige nieuwe buren, toch? Reserveren via info@vensterutrecht.nl of 030-2006187.

De Buurttroon
Leuke, bijzondere buurtinitiatieven… je kent ze misschien niet, maar ze zijn er zeker! Heb je een bijzonder initiatief of wil je jouw onderneming onder de aandacht brengen, neem dan plaats op de Buurttroon. De Buurttroon is een mini-marktkraam en troon in één, met natuurlijk ruimte voor promotiemateriaal. Je krijgt een uur de tijd om buurtborrelaars te enthousiasmeren en informeren over jouw initiatief.

Meedoen? Schrijf je in via dit formulier. Tijdens iedere RAUM Buurtborrel is er plek voor twee initiatieven. Bij veel animo maken we een selectie. Je hoort ruim van tevoren of je de komende Buurttroon kunt invullen.

Zondag 21 april
14.00 – 18.00
RAUM x Venster
Locatie: RAUM – Venster
Gratis toegang

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search