event

17/03

RAUM Buurtborrel #2

De RAUM Buurtborrel is een maandelijks terugkerende borrel voor de buurt in Venster, het wijkrestaurant van RAUM. RAUM ligt aan het Berlijnplein, waardoor we niet alleen Leidsche Rijn maar ook Lombok en Oog in Al tot onze buren mogen rekenen. Dus houd je van een beetje buurtgevoel, wees dan welkom!

De RAUM Buurtborrel is altijd op zondagmiddag, met muziek en programma tussen 15:00 – 19:00 uur. Niks moet, alles mag, we houden het graag ongedwongen. Maar áls je het leuk vindt, kun je kennismaken met lokale initiatieven en ondernemers, meedoen aan een korte workshop of voorzichtig dansen op de platen van de DJ. Soms vragen we je input op een RAUM-kwestie, bijvoorbeeld of je ideeën hebt voor ons programma. Het programma van de Buurtborrel maken we meestal een week van tevoren bekend. Ook de kleintjes zijn welkom: voor hen hebben we een speelhoek én programma. Kun jij lekker een biertje drinken.

Programma

15:00 – 19:00 / DJ Pappie Lloyd 🎧
Pappie Lloyd verzamelt al decennia vinyl met een sterke focus op jazz, funk, soul en disco en draaide in menig podium en club in Rotterdam: van Now & Wow tot Las Palmas, Off-Corso, Rotown en Nighttown. Rotterdam is nog altijd z’n base, als resident DJ in Club Vibes en het Nieuw Rotterdams Cafe (NRC). Maar nu dus een middagje in Utrecht bij RAUM, en daar kijken we nu al naar uit!

15:00 – 19:00 / City Trip door Front404 (+15 jaar) 🌇
Citytrip is een interactieve installatie die bestaat uit een fiets en een Virtual Reality bril. Terwijl je trapt, navigeer je door een virtuele stad. En er zijn trucs! Hard trappen is door de lucht fietsen, fietsbellen is van gebouw naar gebouw springen. Een stadstour zoals je ‘m nog niet eerder hebt meegemaakt. De virtual reality bril houdt je hersenen en lichaam namelijk op een interessante manier voor de gek! Tip: niet na 4 biertjes nog proberen…

16:00 – 18:00 / ‘Robottaal’ door Kite Educatie (4-14 jaar) 👩‍🚀
Computers spreken niet met woorden en klank, maar met algoritmes! Elke stap die ze doen is vooraf bedacht. Kruip in deze workshop in de huid van programmeur of volg de commando’s op zoals een robot. Samen maak je een bijzonder algoritme dat je visueel gaat maken op de grond met tape. Zit er een afbeelding verstopt in jouw code? Zijn er vormen te ontdekken? Is het een soort kunstwerk geworden?

19:00 / Aanschuifdiner door Venster (reserveren) 🍲
Ons restaurant Venster houdt van de buurt en daarom hosten ze iedere maand een aanschuifdiner! Het is simpel: lange tafels en aanschuiven maar. Wat Venster serveert is een verrassing, maar in ieder geval gevarieerd en voor ieder wat wils. Mee-eten kost slechts € 12,50. Dat is geen geld voor goed eten en een kennismaking met gezellige nieuwe buren, toch? Reserveren via info@vensterutrecht.nl of 030-2006 187.

[GECANCELLED] 14:00 – 16:30 / De Burenparade (reserveren) 🚶‍♀️
De Burenparade is een interactieve stadswandeling door het hagelnieuwe Leidsche Rijn Centrum. Onder begeleiding van kunstenaar Pavèl van Houten ontdek je samen met je nieuwe buren of wandelgenoten het tweede stadshart van Utrecht. Wie woont hier? En wat hebben we met elkaar gemeen? En wat vinden we eigenlijk van Leidsche Rijn Centrum? Verwacht tijdens deze wandeling geen architectuurfeitjes, maar juist een kijkje achter de voordeur en een nieuw perspectief op het alledaagse. Reserveer hier gratis burenticket: http://bit.ly/burenparade.

De Buurttroon
Leuke, bijzondere buurtinitiatieven… je kent ze misschien niet, maar ze zijn er zeker! Heb je een bijzonder initiatief of wil je jouw onderneming onder de aandacht brengen, neem dan plaats op de Buurttroon.  De Buurttroon is een mini-marktkraam en troon in één, met natuurlijk ruimte voor promotiemateriaal. Je krijgt een uur de tijd om buurtborrelaars te enthousiasmeren en informeren over jouw initiatief.

Meedoen? Schrijf je in via dit formulier. Tijdens iedere RAUM Buurtborrel is er plek voor twee initiatieven. Bij veel animo maken we een selectie. Je hoort ruim van tevoren of je de komende Buurttroon kunt invullen.

Zondag 17 maart
15.00 – 19.00
RAUM x Venster
Locatie: RAUM – Venster
Gratis toegang
Pin only

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search