event

15/03

RAUM Buurtborrel x Street Art (geannuleerd)

LET OP: Dit evenement is geannuleerd in verband met het coronavirus. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De Buurtborrel is een maandelijks minifestival waar buren (de bewoners van Utrecht) bij RAUM samenkomen, meestal rondom een thema of viering (zoals Diwali, Amazigh Nieuwjaar). De komende Buurtborrel staat in het teken van street art en de Utrechtse (en internationaal gerenommeerde) street artist Leon Keer begint deze editie aan een semi-permanente vloerschildering op het Berlijnplein van maar liefst 150m2!

PROGRAMMA

Interviews met Leon Keer & Peter Ernst Coolen

14:30 – 15:00 uur interview Leon Keer & Peter Ernst Coolen
15:45 – 16:15 uur Talk met Peter Ernst Coolen

Leon Keer is wereldwijd bekend vanwege zijn skills in anamorfische street art. Peter Ernst Coolen is curator en oprichter van Street Art Today, een internationaal platform voor street art. Dit jaar opent Street Art Today het grootste street art museum ter wereld op de Amsterdamse NDSM-werf.

Kinderworkshop door TMS81 (tags en pieces maken)

15:00 + 16:00 + 17:15 uur
Tomas Sabatello is een Utrechtse artiest die bekend is onder de naam TMS81. Hij is begonnen met graffiti op de straat in Overvecht en inmiddels uitgegroeid tot beeldend kunstenaar. Vandaag neemt hij kinderen mee in zijn achtergrond in de straatkunst en leert hen alles over de wereld van graffiti tags. Hierna gaan ze zelf aan de slag met een eigen verzonnen naam en tag!

Hall Of Fame Tour met Didi Steen van Street Art Utrecht

15:15 – 15:45 uur tour #1 (max 20 personen per tour)
16:15 – 16:45 uur tour #2
17:15 – 18:00 uur tour #3
De Hall of Fame op het Berlijnplein is dé Utrechtse hotspot voor graffiti en street art. Talent mag hier legaal spuiten tot eind 2020. Didi Steen van Street Art Utrecht neemt je mee langs de muur en vertelt het verhaal achter het Utrechtse street art en graffiti talent.

Graffiti workshop door JanIsDeMan (hosted by Street Art Utrecht)

16:00 – 17:30 uur (max 15 personen)
Utrechtse street art artiest JanIsDeMan, ofwel Jan Heinsbroek, is verantwoordelijk voor de bekende 3D boekenkastop de Amsterdamsestraatweg. De boekenkast ging meteen viral, waardoor JanIsDeMan nu ook gebouwen in Engeland en Frankrijk heeft voorzien van een boekenkast. In deze workshop leert hij je pieces ontwerpen, terwijl hij meer vertelt over de street art wereld in Utrecht.

Documentaire Urban Subversion

Doorlopend
In juni 2019 reisde RAUM’s programmamaker Rinke Vreeke samen met fotograaf Nick Helderman naar Berlijn om de politieke relatie tussen street art en stedelijke ontwikkeling vast te leggen. In street art en graffiti zitten namelijk regelmatig (politieke) boodschappen, soms verborgen en soms overduidelijk. Drie pioniers uit de Berlijnse street art scene nemen je mee in de waarde van street art voor de stad.

venster Aanschuifdiner

Vanaf 18.00 uur
Na de buurtborrel kun je weer aanschuiven bij een diner in Venster, natuurlijk in de stijl van street art!
Prijs: 15 euro
Wel even van te voren reserveren via info@vensterutrecht.nl 

Over de Buurtborrel

De RAUM Buurtborrel is altijd op zondagmiddag, met muziek en programma tussen 14.00 – 20.00 uur. Niks moet, alles mag, we houden het graag ongedwongen. Wij zien je graag op zondag 15 maart 2020!

 

Buurtborrel X Street Art
Zondag 15 maart 2020
Tijd: 14.00 – 20.00 uur
Aanschuifdiner va 18 uur
Gratis toegang

GRATIS
FACEBOOK
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search