event

14/08

Publieke interventie: Faux pas. Let op: flirtgebied.

In project Faux Pas creëert SMELT ruimte om te onderzoeken op welke manier we met elkaar willen flirten in de publieke ruimte. Vanuit een regisseursstoel met acteurs, camera en geluid creëert de bezoeker zijn of haar perfecte flirt. Faux Pas is onderdeel van RAUM der lusten, een expositie, programma en virtuele experience die een spannend alternatief laat zien op de huidige inrichting van pleinen in wijken en steden. Stel dat onze publieke ruimte er heel anders uitziet, gaan we ons dan ook anders gedragen?

Heerlijk als er met je geflirt wordt, toch? Daar lijken de meningen over verdeeld. Want wanneer is zo’n flirt eigenlijk fijn en wanneer is het intimiderend? En waar ligt de grens? Willen we überhaupt nog wel flirten op straat?

FAUX PAS

In het project Faux Pas creëert SMELT ruimte om te onderzoeken op welke manier we met elkaar willen flirten in de publieke ruimte. Wie zich op 31 juli en 14 augustus tussen 13.00 en 17.00 op het Berlijnplein begeeft, loopt grote kans om een flirt te ontvangen. Als bezoeker ben je echter niet slechts een ontvanger: SMELT geeft je de kans om de regie te nemen over hoe er met je geflirt wordt. Vanuit een regisseursstoel met acteurs, camera en geluid tot je beschikking kun jij de flirt omvormen tot eentje waar jij wel op in zou gaan. Een beetje meer oogcontact misschien? Of toch een andere openingszin? Jij mag het zeggen!

Alle gewenste flirtscènes, inclusief commentaar van de regisseur, worden verzameld. Zo legt SMELT een bemoedigende bibliotheek aan met manieren waarop we wél met elkaar willen flirten.

Over SMELT

SMELT maakt ruimte voor gesprek. Door middel van installaties, objecten en gespreksvormen maken ze beladen onderwerpen bespreekbaar. Uitdagingen in onze samenleving zoals drugsbeleid, straatintimidatie en de stikstofcrisis vertaalt SMELT naar gesprekken waarin thema’s als zingeving, intimiteit en identiteit centraal staan.

over RAUM der lusten

RAUM der lusten is een openlucht expositie, programma en virtuele experience die je laat nadenken over onze publieke ruimte in steden en wijken. Stel dat onze pleinen er veel spannender uitzien, gaan we ons dan ook anders gedragen?

FAUX PAS.
Let op: flirtgebied.
14 augustus 13.00-17.00 uur
Toegang vrij
Berlijnplein

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search