event

05/12–05/05

Powerhouse

Vanaf december nemen iedere zes maanden drie powerhouses - bijzondere, creatieve Utrechters - intrek in het Makershuis op het Berlijnplein.

Onze stad kent talloze powerhouses van diverse gemeenschappen. Mensen met ideeën, verhalen en daadkracht. Tijdens hun verblijf in het Makershuis werken drie powerhouses aan eigen projecten in én met de buurt. Zo stimuleren we meer plekken in de publieke ruimte waar verschillende groepen mensen zich ‘thuis’ kunnen voelen, met het doel dat deze plekken ook door de gebruikers zelf gerund worden. Welke powerhouses zitten nu in het Makershuis?

 

Mandy van Pelt

Mandy is een queer multimediakunstenaar en sociale maker. Tijdens haar residentie als Powerhouse nodigt ze makers uit Leidsche Rijn en omstreken uit voor verschillende workshops, podcasts, co-creaties en diners. Lees hier meer over Mandy en wanneer je welkom bent in het Makershuis.

Utcast

De jongens van Utcast maken een podcast over hiphop en meer in Utrecht. Als Powerhouse willen zij hun podium delen met makers in de Domstad die dat verdienen. Lees hier meer over Utcast als Powerhouse.

Fatima Oulad Thami

Fatima is henna artiest. Als Powerhouse wil ze de tijd nemen om de verhalen van de gebruiken, rituelen, symbolen en tradities achter henna te delen. Lees hier meer over henna artiest Fatima.

Houd onze agenda in de gaten voor aankomende evenementen van de powerhouses.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search