event

16/03

Powerhouse: Workshop (re)-connection

Over de avond

Mandy presenteert samen met Thijs Dickhoff (@saso_arts) diens tweede workshop. Deze workshop nodigt mensen uit om via co-creatie weer in contact te komen met hun creatieve zelf. Deze workshop gaat verder op Thijs zijn afstudeerproject waarin hij onderzoekt wat wij als creatieve professionals nodig hebben om weer in contact te komen met onze creativiteit. Tijdens deze workshop gaan we dit samen onderzoeken door samen te creëren en door ruimte te creëren voor elkaars geleerde lessen als creatievelingen.

Door Mandy van Pelt

Over Mandy van Pelt

Mandy van Pelt (zij/hen), ofwel @studio.PLAKPLAATS, is een queer multimediakunstenaar en sociale maker. Naast tatoeëren werkt hen met verschillende media zoals film, illustratie, schilder- en installatiekunst. Mandy onderzoekt hoe we onszelf kunnen zijn binnen een samenleving die bepaalt wat ‘normaal’ is en wat niet. Hun studie culturele antropologie en het queer en neurodivers zijn, hebben invloed gehad op de onderwerpen die hen onderzoekt binnen hun projecten. In hun werk hebben hun studie culturele antropologie, de eigen worsteling met queer en neurodivers zijn, veel invloed gehad. Binnen het huidige kapitalistische systeem merkte Mandy dat het ingewikkeld is om aan eigen behoeften te voldoen, laat staan aan die van anderen.

Als tatoeëerder heeft Mandy een rol van primaire verzorger. Hen kwam erachter dat het voor hen niet haalbaar is om dit fulltime te doen; alleen zorg geven, zonder zorg terug te krijgen. Daarom wil Mandy als Powerhouse onderzoek doen naar wederkerigheid (gelijke uitwisseling) van zorgdragen: hoe zorg je voor jezelf en je gemeenschap in een wereld die dat niet doet? Tijdens hun residentie in het Makershuis zal Mandy dit onderzoeken en toepassen, door het gebruik van beeldende kunst en het delen en bereiden van voedsel. Beiden kunnen als veilig medium dienen om tegelijkertijd voor jezelf en de ander te zorgen. Hen bouwt een platform waar hen met andere makers kan creëren en onderzoeken. Dit zal gebeuren door middel van workshops, een podcast, (co)creatie en het bereiden en nuttigen van voedsel.

✨ Tijd: 15:00 – 17:30 uur

✨ Locatie: Club Raum @ Berlijnplein, Utrecht

✨ Prijs: op basis van donatie

Ik ben erbij
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search