event

01/04

Podcast Maker & Denker: Eenzaamheid

In de podcastserie 'Maker & Denker' onderzoekt Stadslab RAUM maatschappelijke opgaven met makers en denkers. Tussen de maker en denker zit altijd minimaal dertig jaar leeftijdsverschil.

WILLIAM KNIES

In deze eerste aflevering gaat kunstenaar William Knies in gesprek met filosofe Marjon Slob. Aan een keukentafel in het hart van Utrecht bespreken zij hun gedeelde fascinatie voor eenzaamheid, in het kader van het onderzoek Living Apart Together van RAUM. William Knies exposeerde voor RAUM zijn afstudeerfilm, een korte animatie over het fenomeen ‘hikikomori’, jongeren in Azië die zich maandenlang vrijwillig terugtrekken in hun kamer.

MARJON SLOB

Filosofe Marjan Slob publiceerde in oktober 2020 het boek ‘De lege hemel: over eenzaamheid’, waarin ze aan de hand van romans, films, grote denkers verbanden legt tussen eenzaamheid, podiumvrees, maskers en ruimtereizen. Samen onderzoeken ze of het eigenlijk wel terecht is, dat de generatie van Marjan vaak zo negatief oordeelt over het online gedrag van de generatie van William. Is er niet juist een enorm terrein te winnen in de virtuele wereld, als het gaat om sociale relaties aangaan en experimenteren met gedrag?

Luister hier naar de Podcast Maker & Denker.

Gasten: Marjan Slob, William Knies
Host & concept: Rinke Vreeke
Opname, geluidsontwerp & muziek: Arie Visser (Studio AVM)
Cover: Sjoerd van Leeuwen
In opdracht van: Stadslab RAUM

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search