event

30/04

Podcast Ansicht: De Maartenskerkbranddocumentaire

In derde seizoen van Ansicht gaat stadslab RAUM de samenwerking aan met literaire organisatie Watershed. Zij sturen zes schrijvers naar een plek in de verte. Als een geel Google Maps-pionnetje landen Jonathan Griffioen, Sandro van der Leeuw, Daphne Huisden, Selm Wenselaers, Eric Alink en Asif Azim midden in de toekomst en vertellen verhalen over de publieke ruimte en het menselijk gedrag daar. Deze keer een aflevering door Jonathan Griffioen.

Jonathan Griffioen laat ons meeluisteren met de Maartenskerkbranddocumentaire, waarin Laura Moraal de veroordeeld pyromaan Varg Veenstra interviewt, één van de oprichters van Heidenfront, een rechts-extremistische organisatie die verantwoordelijk is voor het afbranden van een handvol kerkgebouwen, waaronder de twaalfde-eeuwse Maartenskerk te Doorn in 2043.

Met de stemmen van Wil van der Meer en Floor Leene.
Eindredactie: Juliet Gagnon en Corinne Heyrman
Montage en geluidsontwerp: Arno Peeters
Illustratie: Reinout Dijkstra

Jonathan Griffioen

Jonathan Griffioen (1987) is geboren in Amsterdam en groeide op in Wijk bij Duurstede. Over zijn jeugd in dat kleine stadje schreef hij in zijn debuut Wijk (2015). De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs. Griffioen haalde de halve finale van het NK Poetry Slam 2015. In 2018 verscheen zijn tweede bundel, Gedichten met een mazda 626 waarvoor hij de J.C. Bloemprijs 2019 kreeg. De bundel stond ook op de longlijst van de Grote Poëzieprijs 2019.

Watershed

Watershed is een landelijke literaire organisatie die bijzondere live-events organiseert, podcasts maakt en schrijvers helpt zich verder te ontwikkelen.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search