event

05/05

Podcast Ansicht: Auto immuun

In derde seizoen van Ansicht gaat stadslab RAUM de samenwerking aan met literaire organisatie Watershed. Zij sturen zes schrijvers naar een plek in de verte. Als een geel Google Maps-pionnetje landen Jonathan Griffioen, Sandro van der Leeuw, Daphne Huisden, Selm Wenselaers, Eric Alink en Asif Azim midden in de toekomst en vertellen verhalen over de publieke ruimte en het menselijk gedrag daar.

Sandro van der Leeuw neemt ons in zijn verhaal auto-immuun mee naar een tijd waarin kleren ten gevolge van de klimaatcrisis niet meer nodig zijn, tolerantie hoog op de agenda staat. We gaan naar een plein in 2050.

Let op, deze podcast bevat aanstootgevende inhoud.

Met de stem van Sandro van der Leeuw.
Eindredactie: Juliet Gagnon en Corinne Heyrman
Montage en geluidsontwerp: Arno Peeters
Illustratie: Reinout Dijkstra

Sandro van der Leeuw

Sandro van der Leeuw (1990) is (fictie)schrijver, audiomaker en beeldend kunstenaar. Hij maakte in 2019 en 2020 deel uit van WOLK en trad onder meer op tijdens de Amsterdamse Museumnacht, het Tilt Festival en Theaterfestival Boulevard. Daarnaast werd hij in 2020 geselecteerd voor de Oorzaken Podcast Academy en het NPO-fonds. Zijn verhalen verschenen eerder op Hard//Hoofd, Virusverhalen en First Person, en in Rebel, Rebel, een verhalenbundel vol nieuwe stemmen, samengesteld door Prometheus. Begin 2021 bracht hij, in eigen beheer, zijn eerste kortverhalenbundel uit: vlees geworden. Op dit moment begeleidt hij beginnende schrijvers voor het literaire platform Watershed, is hij coach Taal voor Kunstbende Noord-Brabant en werkt hij hard aan zijn debuutroman, dat in 2022 bij de Arbeiderspers verschijnt.

Watershed

Watershed is een landelijke literaire organisatie die bijzondere live-events organiseert, podcasts maakt en schrijvers helpt zich verder te ontwikkelen.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search