event

17/07

Performance: Pelumi Adejumo & Alex & Zahar

Twee performances op het Berlijnplein vertellen je over de openbare ruimte en hoe ons gedrag daardoor beïnvloed wordt.

Schrijver Pelumi Adejumo en performance duo Alex & Zahar laten je tijdens een performance op het Berlijnplein zien en ervaren hoe beweging, gedrag en ervaringen gestuurd worden door je omgeving. Hoe vormt de plek waar je bent je (gemoeds)toestand, bewegingsvrijheid en elasticiteit? Het programma is gecureerd door Caz Egelie, kunstenaar en performer uit Leidsche Rijn.

Pelumi Adejumo – Soms ik voel mij zombie (20 min)

Geïnspireerd door de muziek van Fela Kuti en de regel ‘Death is second to loneliness’ uit Claudia Rankine’s ‘Don’t Let Me Be Lonely’, schreef Adejumo ‘Soms ik voel mij zombie’. Een reeks gedichten zonder metaforen, een monoloog zonder structuur, een manifest dat amper gelezen of verstaan kan worden, een verlangen naar de dood, een gebed, verwarring, gestamel en gestotter van de jongeman Joy in een opengebroken vorm van de Nederlandse taal. Deze performance is Nederlands gesproken.

Alex & Zahar – Alex & Zahar (30 min)

Alex & Zahar is een performanceduo met een grote interesse in ruimte, geluid en het menselijk lichaam. Alex & Zahar is een fysieke en muzikale performance, die het  publiek meeneemt als actieve deelnemer. Vanuit een volgeladen auto die het terrein oprijdt en uitgepakt wordt, ontstaat er een spectaculaire performance waarin live drummen en acrobatiek, gesproken tekst en verhalen, muziek en beeldhouwkunst, allemaal samenkomen.
Deze performance is Engels gesproken.

Tijdschema
16:00u: Pelumi Adejumo – Soms ik voel mij zombie
16:30u: Alex & Zahar – Alex & Zahar
17:00u: einde

Locatie
RAUM Plein

Gratis toegang, reserveren verplicht.

Gepresenteerd door
RAUM i.s.m. curator Caz Egelie

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search