event

14/08

Performances: Iris Woutera en Nina Glockner

Deze zomer kan je bij RAUM verschillende voorstellingen bijwonen die zijn geïnspireerd op het thema van onze expositie RAUM der Lusten; de openbare ruimte en hoe ons gedrag daardoor beïnvloed wordt. Van acrobatisch tot spoken-word, en van abstract tot humoristisch.

De performances van kunstenaars Iris Woutera en Nina Glockner die gaan over beperking en vrijheid, controle nemen en instructies ontvangen. Ze stellen de vraag; welke relaties heb je met de mensen om je heen?

Het programma is gecureerd door Caz Egelie, kunstenaar en performer uit Leidsche Rijn op uitnodiging van RAUM.

Iris Woutera – Deform (30 min)

Het werk van Iris Woutera (1991) bestaat uit ruimtelijk materiaal wat aanzet tot een zintuiglijke ervaring. Het ‘bewegende’ aspect van haar werk is leidend. Deform (door ontwikkelend 2015-2021) is o.a. te zien geweest als solo presentatie bij Palais de Tokyo in Parijs in 2019. Deform is een performance waarin een flexibele cocon een menselijk lichaam omhult. De combinatie van hard (plastic) en stretchend textiel) zorgt voor een veranderlijke bewegingsruimte. Een performer speelt met het materiaal dat omgekeerd weer reageert op zijn/haar beweging. Grenzen tussen mens, object en natuur lijken te vervagen. De organische stroming doet denken aan planten, vissen of een zacht wiegende zeeanemoon. Met Deform kan het lichaam vrij experimenteren op elke zintuiglijke impuls. Het werk is een speelse uitnodiging voor het publiek om grenzeloos te associëren. Woutera heeft dit werk gemaakt vanuit de innerlijke behoefte om structuren te vervormen die ons inperken. Het werk is een ode aan expressieve vrijheid.
Muziek: Xavier Geerman
Performer: Flora Nacer

Nina Glockner – Being moved by what we move (30min)

In de performance van Nina Glockner zijn lichaamsgerelateerde objecten zijn het leidend medium tussen het publiek en de performers. De gegeven ruimte, de objecten, de toeschouwers en de performers worden tijdelijk onderdeel van een architecturale structuur en repeteren saamhorigheid onder de voorwaarden van fysieke afstand. Kunnen we even een gemeenschappelijke ervaring van tijd en ruimte vaststellen?

Dit programma is Engels gesproken.

Datum 
14 augustus

Tijdschema 
16:00u: Iris Woutera – Deform
16:30u: Nina Glockner – Being moved by what we move
17:00u: einde

Locatie 
RAUM Berlijnplein

Gratis toegang, reserveren verplicht

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search